Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Taigeram Vudsam intriģējošs romāns ar čempioni Lindsiju Vonu

© F64 Photo Agency

Aizvien populārākas kļūst tā sauktās «Patchwork» ģimenes. Līdzīga situācija veidojas arī pirms trim gadiem seksa skandāla epicentrā nonākušā golfera Taigera Vudsa, viņa jaunās draudzenes amerikāņu slēpotājas Lindsijas Vonas, kā arī Vudsa un modeles Elīnas Nordegrenas bērnu savstarpējās attiecībās.

Pavasarī sporta pasauli pāršalca ziņa par jauno sapņu pāri – izcilo golferi Taigeru Vudsu un slaveno amerikāņu kalnu slēpotāju Lindsiju Vonu. Par viņu attiecībām baumoja jau agrāk, un skaidrību visbeidzot ieviesa paši sportisti, paziņojot savās sociālā tīkla «Facebook» vietnēs par to, ka viņi ir pāris. «Šī sezona man bijusi lieliska ar uzvarām Torejā un Doralā. Taču ārpus laukuma arī ir noticis kas jauks– Lindsija [Vona] un es kādu laiku bijām draugi, taču pēdējo mēnešu laikā mēs esam satuvinājušies un tagad satiekamies,» bija teikts Vudsa paziņojumā. Savukārt Vona rakstīja, ka viņas draudzība ar Taigeru ir pāraugusi citā attiecību formā, par ko viņa ir ļoti laimīga. Tiesa, eksperti sportistu attiecībām jau no paša sākuma neparedzēja ilgu mūžu. Iemesls– Taigera Vudsa pagātne un viņa savādā izpratne par to, kas ir uzticība. Tomēr joprojām viņi ir kopā un, no malas raugoties, izskatās pēc idilliskas

«Patchwork» ģimenītes.

Grib aizliegt rādīties sabiedrībā

Vai pirms dažiem mēnešiem publiskotās attiecības starp Taigeru Vudsu un Lindsiju Vonu ir tik nevainojami spožas? Šķiet, idille tomēr ir nedaudz mānīga, kaut arī internetā publiskotajos attēlos ir redzams, ka Vudsa un viņa bijušās sievas Elīnas Nordegrenas kopīgie bērni jaunās pamātes klātbūtnē rāda priecīgu un apmierinātu seju. Paparaci pamanījušies iemūžināt kadru, kurā redzams, kā Lindsija Vona dodas ar Vudsa bērniem Čārliju un Samantu uz skolu. Spriežot pēc bērnu priecīgajām sejām, var secināt, ka mazā kompānija ir labā noskaņojumā. Izrādās, ka šis fakts nebūt nav pa prātam Elīnai Nordegrenai. Vēl vairāk– viņa vēlas aizliegt savam bijušajam vīram un viņa draudzenei kopā ar viņas bērniem rādīties sabiedrībā. «Elīna ir ļoti noskaitusies,» izdevumam «National Enquirer» zināja stāstīt kāds drošs avots. «Viņa uzskata, ka Taigers izmanto bērnus, lai spodrinātu savu sabojāto imidžu. Viņa vēlas aizliegt Taigeram parādīties sabiedrībā kopā ar bērniem, ja līdzās ir arī Lindsija Vona.»

Krāj pieredzi attiecībās ar bērniem

Klīst runas, ka Vona uzņēmusies jaukās pamātes pienākumus, lai tādējādi krātu pieredzi un pēc iespējas labāk sagatavotos savai gaidāmajai mātes lomai, jo slavenā kalnu slēpotāja labprāt vēloties arī pati savus bērnus, turklāt no sava elka Vudsa. Kā šim pārim tuvu stāvoša persona stāstīja «National Enquirer», viņu attiecības ir sasniegušas tādu punktu, kad runa jau ir par kāzām: «Viņi ļoti labi saprotas, viņi abi ir sportisti, un viņiem ir līdzīgs dzīves stils.» Abi piedzīvojuši gan savas karjeras spožākās uzvaras, gan iepazinuši arī tās ēnas puses. Kopīgas paralēles starp abiem sportistiem var vilkt arī viņu privātajā dzīvē. Abi sportisti reiz bijuši jau precējušies. Vudsa laulība ar zviedru modeli Elīnu Nordegrenu ilga piecus gadus, bet Lindsijas Vonas un bijušā ASV olimpiskās komandas kalnu slēpotāja, vienlaikus viņas trenera un menedžera Tomasa Vona laulība– vairāk nekā četrus gadus. Lindsijas dzīvē bez šķiršanās bijuši vēl arī citi smagi brīži: problēmas ar nodokļiem, depresija un visbeidzot smaga trauma, ko sportiste guva šā gada sākumā pasaules čempionāta laikā Austrijas pilsētā Šlādmingā. Krītot sportiste smagi savainoja ceļgalu.

Kā apgalvo zinātāji, iepriecinošs esot fakts, ka Vona ļoti labi ietekmējot Vudsu, kurš kļuvis par pilnīgi citu cilvēku. Laiks rādīs, vai tiešām no seksa atkarīgs cilvēks var mainīties pašos pamatos un palikt uzticīgs vienai sievietei. Tieši sportista slimīgā seksa atkarība bija viņa un Nordegrenas šķiršanās iemesls. Vudsa un Nordegrenas attiecību beigas bija 2010.gada notikums nr.1– laulības laikā Vudsam esot bijuši intīmi sakari vēl ar vismaz 120sievietēm. Sportists toreiz atzina savu neuzticību un izteica nožēlu par to, ka tādā veidā ir nodarījis pāri savai ģimenei un arī karjerai. Pēc šā skandāla golferis paziņoja arī par savu apņemšanos atbrīvoties no seksuālās atkarības.

Šaubās par attiecību nākotni

Par spīti sportista labajiem nodomiem, eksperti Vudsa apņemšanos atbrīvoties no seksa atkarības vērtē visai skeptiski. Jau nākamajā dienā, kad jaunais sporta sapņu pāris bija paziņojis par savām attiecībām, internetā parādījās derības par to, cik ilgi pastāvēs šīs attiecības. Pēc bukmeikeru prognozēm, sapņu pāris izšķirsies līdz 2015.gada 1.janvārim.

Arī amerikāņu psihologi uzskata, ka viņu attiecībām nav nākotnes. «Tā kā Vudss ir hroniski neuzticīgs, katrs viņa solis tiek pētīts ar palielināmo stiklu. Katru reizi, kad viņš golfa laukumā sarunāsies ar kādu jauku sievieti, tas tūdaļ nonāks arī Vonas ausīs,» uzskata amerikāņu psihologs Vendijs Volšs. Šādos apstākļos praktiski nav iespējams uzturēt normālas attiecības. Viņa kolēģis doktors Bonijs Īkers pauž līdzīgu viedokli: «Viņi abi cenšas pārvarēt savu sāpīgo pagātni. Izmantojot savu agrāko pieredzi, viņi cenšas viens otram palīdzēt. Taču tāds variants nevar funkcionēt ilgstoši. Tā ir sava veida pseidointimitāte. Nedomāju, ka tas ir labs priekšnosacījums veiksmīgām turpmākajām attiecībām.»

Vai atkal izlaidis nadziņus?

Tās, protams, atkal ir baumas, tomēr, kā raksta «National Enquirer», Vudsam atkal «paslīdējusi» kāja. Proti, līdz Lindsijas Vonas ausīm nonākušas valodas, ka viņas mīļotajam nesen bijis mīlas sakars ar... bijušo sievu Elīnu Nordegrenu. Tenkas vai patiesība? Lai arī kā būtu, Vona sava mīļotā pagātnes dēļ nerīkojot nekādas greizsirdības scēnas.

Jāatzīmē, ka pirms trim gadiem kādā preses konferencē, kas notika ziemas olimpisko spēļu laikā, Vona atklāti ironizēja par Taigera Vudsa atzīšanos savā seksa atkarībā: «Ir kaut kas tāds, ko tu par mani nezini. Taiger, tu esi mans elks, un arī man ir seksa problēmas.» Toreiz Vona par šo spontāno komentāru izpelnījās smieklu vētru. Cerams, ka nu pēc trim gadiem abiem smiekli neiesprūdīs kaklā.