Jūrmalā būs Parisa Hiltone un Džims Kerijs

© Scanpix

Jau ierasts, ka jūlija beigās Jūrmala pārtop par kaimiņzemes «biezeņu» un zvaigžņu nolaišanās placdarmu – te taču notiek festivāls «Jaunais vilnis»! Taču izskatās, ka šogad situācija radikāli mainīsies: Jūrmalā atkal būs zvaigznes, turklāt daudz, daudz augstākas raudzes, taču ieradīsies tās pie mums uz pavisam citu pasākumu.

Ikgadējais festivāls «Jaunais vilnis» šogad norisināsies bez tā vizītkartes Raimonda Paula piedalīšanās – tas ir skaidrs. Iespējams, ka pat bez mūsu estrādes primadonnas Krievzemes plašumos Laimas Vaikules – par to vēl tiek kuluāros spriests. Pasākuma galvgalī joprojām būs komponists Igors Krutojs, festivāls risināsies no 23. līdz 29. jūlijam, tā centrālā norises vieta būs Dzintaru koncertzāle. Un tas arī viss, nekā vairāk »VZ« noskaidrot neizdevās. Izskatās, ka ar Paula aiziešanu no «Jaunā viļņa» no tā aizgājusi arī Latvija, jo pat medijiem ierasto preses cilvēku vietā nu jākomunicē ar kādu Darju Maskavā, ar kuru »VZ« sazināties tā arī neizdevās. Līdz ar to nav skaidrs, kas īsti notiks «Jaunajā vilnī», kādas zvaigznes uz to brauks un tamlīdzīgi.

Neskatoties uz informācijas vakuumu, var diezgan droši prognozēt, ka «Jaunais vilnis» šogad varēs iet, pārfrāzējot krievu teicienus, «atpūsties». Proti, uzreiz pēc festivāla, no 31. jūlija līdz 4. augustam, turpat Jūrmalā risināsies festivāls «Augstā humora nedēļa», kura ietvaros savu desmit gadu jubileju svinēs Krievijā (un arī citur) ārkārtīgi populārais humora šovs «Comedy Club». Pasākuma programmā ir četri unikāli koncerti un filmēšanas Dzintaru koncertzālē, kurus septembrī pārraidīs telekanālā «ТНТ», kā arī pieci ekskluzīvi saviesīgi vakari atjaunotajā elites izklaides kompleksā «Havana Club Lounge». Piecas dienas skatītājus Jūrmalā izklaidēs Krievijas humora zvaigznes Gariks Martirosjans, Pāvels Voļa, Timurs Batrutdinovs, Gariks «Buļdogs» Harlamovs un citi, taču tas vēl ir nieks – pirmoreiz Latvijā viesosies patiešām augstākās raudzes ārzemju zvaigznes.

»VZ« par šo festivālu pirmoreiz uzzināja no «Comedy Club» raidījuma aprīļa beigās – lai gan tajā piedalījās pat tik oficiāla persona kā Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, kurš klāstīja, ka «Jūrmala jūs gaida» un «Latvija jūs gaida», festivāla runassievas Oksanas Vzdorikas teiktajam par to, ka jūlija beigās Latvijā pietauvosies Romāna Abramoviča jahta un te ieradīsies gan Parisa Hiltone, gan Džims Kerijs, gan Edijs Mērfijs, gan Ādams Sendlers, īsti negribējās ticēt.

Taču »VZ« šonedēļ sazinoties ar šā festivāla pārstāvjiem Maskavā, tika gūts apstiprinājums, ka šāda vai līdzīga zvaigžņu plejāde nudien būs šeit, Latvijā. Par Parisu – tas ir teju vai par 100%. Kā »VZ« telefonsarunā no Maskavas pastāstīja Oksana Vzdorika, ar Hiltoni jau noslēgta vienošanās, ka viņa piedalīsies gan ballītēs, gan arī kā dīdžejs. Par pārējiem – sarunu procesā esot bez piecām minūtēm līgums ar virkni ārzemju slavenību (arī jau minētajiem Keriju, Mērfiju un citiem), taču, kamēr nav oficiālu parakstu uz līguma, tikmēr «Augstās humora nedēļas» rīkotāji atturas no jebkādas informācijas izpaušanas. Arī par krievu miljardieru iespējamo ierašanos – viņi uz šo pusi pošas kā viesi, līdz ar to festivāla rīkotājiem nav tiesību izpaust šo cilvēku privātos plānus. Izskatās, ka šis pasākums būs daudz prestižāks par «Jauno vilni» – tā domā arī maskavieši. «Mums nav nekas ne pret Jūrmalā rīkotajiem «KVN» pasākumiem, ne pret «Jauno vilni», taču – jā, mūsu pasākums [no zvaigžņu sastāva] būs daudz iespaidīgāks,» telefonsarunā ar »VZ« atzina Oksana Vzdorika. Neesot bijusi arī doma speciāli «zāģēt» šeit notiekošo mūzikas festivālu – vienkārši «Comedy Club» zvaigznes Semjons Sļepakovs un Gariks Martirosjans gribējuši sava šova ballīti rīkot tieši šeit un nekur citur.

Jā, bet kā ar šo visu tiks galā Dzintaru koncertzāle? »VZ« papētīja tās grafiku, un izrādījās, ka jūlijs un augusts ir aizņemts «līdz vīlītei», tas ir, līdz pēdējam datumam, turklāt vēl jāgaida šādas zvaigznes... Dzintaru koncertzāles šefs Svens Renemanis gan mierināja, ka viss būs kārtībā – šogad veikta koncertzāles infrastruktūras rekonstrukcija, līdz ar to arī Parisai būšot pieejama ne tikai atsevišķa tualete, bet pat duša! «Pasaules līmenī!» solīja Renemanis.

Svarīgākais