Aktrise Olga Dreģe gandrīz savainojusi armijnieku

© Gints Ivuškāns

Šajā nedēļā tika nofilmēts pēdējais kadrs filmai «Džimlai rūdi rallalā» un visi senioru rotas aktieri sanāca kopā, lai nosvinētu padarīto darbu. Pie vīna glāzes un kūkas gabala aktieri atminējās spilgtākos piedzīvojumus no filmēšanas laukuma.

 Aktrise Olga Dreģe sarunā ar »VZ« ar smaidu atcerējās epizodes, kas tika filmētas šai traģikomēdijai, un atzina, ka šī loma ir bagātinājusi viņas pieredzi: «Visas lomas dod jaunu pieredzi un atmiņas, kas mūs bagātina. Es priecājos par šo iespēju strādāt ar visiem šiem burvīgajiem kolēģiem. Mums filmēšanas laikā gāja ļoti raibi – no smiekliem līdz asarām, un otrādi. Ja būs tāda iespēja, es noteikti filmētos arī šā stāsta turpinājumā,» atzina Dreģe.

Filmēšanas procesā nepieciešamās fiziskās aktivitātes un arī šaušana viņai īpašus uztraukumus neesot radījušas. «Jau sākot darbu pie šīs filmas, jums stāstīju, ka ar šaujamajiem esmu uz tu un pat esmu piedalījusies medībās. Protams, nedaudz savādāk bija šaut ar īstu bazuku,» atzina Dreģe. Pēc šāviena māksliniece sev paturējusi šāviņu, kas atgādinās par piedzīvoto šīs filmēšanas procesā. Ar humoru Dreģe aizrautīgi stāstīja, ka savos 75 gados tagad var lepoties, ka ir rāpojusi caur dzeloņstieplēm un izbaudījusi īstu kazarmu dzīvi. Tomēr filmēšanā visgrūtākais esot bijusi aina, kurā jāizlien caur šauru lūku un ar strauju lēcienu jātiek mugurā bijušajam NBS virsseržantam Ziedonim Ločmelim. «Es tomēr neesmu vairs tik jauna un veikla, un man bija bailes, vai es lecot nesavainošu Ziedoni. Nedod, Dievs, savainošu vēl nabagam muguru!» jokojot atminējās Dreģe.

Svarīgākais