"Misters Latvija": Esmu gejs un man ir vīrs!

© Publicitātes foto

«Es joprojām mīlu savu bijušo sievu un abas savas meitas. Es mīlu savus radus, draugus un savu dzimto Liepāju. Es mīlu arī savu valsti, bet es neesmu Latvijas patriots,» saka «Misters Latvija 1995» Vilnis Solovjovs (42), kurš jau trīs gadus dzīvo Austrālijā. Pie sava vīra.

Konkurss visu mainīja

«Jā, man ir vīrs – Stīvens. Viņš ir austrālietis, manā vecumā. Vienpadsmit gadus viņš ir nodzīvojis Amerikā, un tur mēs arī satikāmies,» uz pāris nedēļām ieradies Latvijā, lai nomainītu pasi, ekskluzīvā intervijā »VZ« stāsta pirmais titula «Misters Latvija» ieguvējs Vilnis Solovjovs. Aģentūras «Mis Latvija» direktore Inta Fogele atminas, ka uz Latvijā pirmo vīriešu skaistumkonkursu 1995. gadā viņu atveda pazīstamais kultūrists Māris Šveiduks.

«Skaistumkonkurss man iedeva baigo plusu – galvenokārt jau manai popularitātei,» atzīst Solovjovs. Viņš pirms dalības konkursā strādāja par fizkultūras skolotāju Liepājas 5. vidusskolā, 13 gadus profesionāli nodarbojās ar vieglatlētiku – bija tāllēcējs un barjerists, bija Latvijas izlasē un reiz pat Latvijas čempions. Bet zemapziņā vienmēr alka dejot. Un tad nāca «lielā iespēja» – konkursa sagatavošanas laikā ar jauniešiem strādāja horeogrāfe Ineta Ķirse, un viņš saprata, ka iespēja apgūt dejotprasmi varētu būt mazs, bet nozīmīgs atspēriens visai turpmākajai dzīvei. «Un tā arī bija: pēc konkursa mana dzīve mainījās, un tālāk jau es atspēros pats, lai sasniegtu to, ko vienmēr biju vēlējies – būt uz skatuves un dejot.»

Lepns par meitām

Drīz pēc uzvaras skaistumkonkursā Solovjovs apprecējās, piedzima divas meitas: Terēze, kurai tagad ir 17 gadu un kura darbojas modeļu aģentūrā «Dandy», un Daniela, viņai ir 15 gadu. «Terēzei patīk karatē, viņai ir dzeltenā, baltā un oranžā josta. Viņa mācās mūzikas skolā, kur spēlē saksofonu. Viņai patīk arī bioloģija, un viņas sapnis ir kļūt par biologu,» Solovjovs lepni stāsta par savu meitu, kura kā modele piedalījusies arī tikko notikušajā Rīgas Modes nedēļā. Viņš cer, ka pēc skolas beigšanas Terēze izvēlēsies studēt Austrālijā. «Par to, kur viņa mācīsies tālāk – Eiropā vai Austrālijā, man ar bijušo sievu ir ļoti liels konflikts. Bet Terēze par to varēs lemt pati – kad viņai paliks astoņpadsmit,» uzskata divu meitu tēvs.

Viņš domā, ka abas meitas no viņa kaut ko ir mantojušas. «Vecākā meita ir ļoti mērķtiecīga, viņai ir savs «es», un tas viņai ir no manis. Viņa savu laiku maksimāli izmanto nevis izklaidēm, bet dažādām aktivitātēm – lai saprastu, ko darīt nākotnē. Arī jaunākajai ir savi plāni. Viņa ir ļoti mākslinieciska, viņai patīk rokdarbi, bižutērija, «fashion» – tas arī ir no manis,» uzskata Terēzes un Danielas tētis. Viņš atklāj: pēc ilgāka pārtraukuma saticis savas meitas, bijis patīkami pārsteigts, kā viņas izaugušas, cik smukas! «Iespējams, jaunākā arī ies uz modeļu aģentūru,» viņš to esot ierosinājis.

Kļūst par eņģeli

«Tā sanāca, ka mana ģimenes dzīve pajuka, bet es joprojām mīlu savu bijušo sievu un abas savas meitas,» apgalvo titula «Misters Latvija 1995» ieguvējs. Tagad viņam ir jauna ģimene. «Jā, es esmu precējies, man ir vīrs. Stīvens strādā «British American Tobacco», un mums ar viņu ir arī kopīgs bizness – kafejnīca Sidnejā. Un, lai arī Austrālijā mūsu laulība nav legāla, visas mantiskās lietas ir juridiski sakārtotas.»

Vilnis Solovjovs labprāt izstāsta, kā abi ar Stīvenu satikušies. «2009. gadā es biju jau profesionāls dejotājs. Latviju skāra krīze, bet mani tā neskāra – man bija ļoti daudz klientu. Taču daudzi draugi un paziņas teica: «Vilni, tu esi par labu Latvijai, ko tu te dari, brauc prom!» Un es aizbraucu. Uz Maiami. Tur sajutos kā «viens pats mājās», tur mana dzīve sagriezās kājām gaisā: tur es «izskolojos no A līdz Z» un dabūju tāāādu pieredzi... kā nekad mūžā! Es gribēju raudāt, es gribēju kliegt... es gribēju visu! Es saņēmos un sapratu: es varu, es varu! Es varu visu!» savu pirmo pieredzi Solovjovs atminas ļoti spilgti.

«Man palaimējās uzstāties kādā privātā pasākumā, pēc kura mani uzaicināja dejot mūziklā Ņujorkā, un mana karjera strauji gāja uz augšu. Un tad mani ievēroja mans, šobrīd jau vīrs. Viņš pienāca klāt un teica: «Tu esi mans eņģelis, brauc man līdzi uz Austrāliju.» Es aizbraucu, un tur viņš man jautāja: «Vilni, tev patīk Austrālija?» Es sapratu: jā, man patīk Austrālija, un nu jau būs trīs gadi, kopš tur dzīvoju,» vaļsirdīgs sarunā ar »VZ« ir Solovjovs, kurš tiešām izskatās laimīgs un ar dzīvi apmierināts. Uz Latviju viņš gan atbraucis viens – vīram esot jāstrādā.

Ar Leonardo di Kaprio

Ar dejošanu Solovjovs vairs nenodarbojas – vada savu kafejnīcu un strādā modeļu aģentūrā «MCTV Models» Sidnejā. «Nesen nofilmējos režisora Baza Lurmena jaunākajā darbā «Lielais Getsbijs» («The Great Gatsby»), kur galveno lomu spēlē Holivudas zvaigzne Leonardio di Kaprio. Es tur esmu galvenais viesmīlis,» viņš palepojas. Tas nekas, ka loma maza. Viņš ir gandarīts, ka pamanīts. Starp citu, ar šo filmu, kuras uzņemšana sākās 2011. gada rudenī Austrālijā (Ficdžeralda romānā aprakstītie notikumi gan risinās Ņujorkā), maijā tiks atklāts Kannu kinofestivāls.

«Nē, man nepietrūkst Latvijas,» tikko ielidojis Latvijā, secina Solovjovs. Viņš atklāj: aizbraucis tāpēc, ka savas orientācijas dēļ te nevarējis justies brīvi. «Pagāja baigais laiks, kamēr es pats to sagremoju un pateicu vecākiem. Tas bija baigi smagi. Es biju šokēts, cik nenormāli tas spieda uz manu ģimeni, uz bērniem, uz maniem vecākiem. Tagad viss ir labi. Austrālijā ir brīvība, nevienam gar manu orientāciju nav nekādas daļas, jo tur tas ir normāli.» Nākamreiz uz Latviju Vilnis Solovjovs plāno atbraukt uz Jāņiem. «Latvija ir skaista. Es mīlu savu valsti, es mīlu savu dzimto pilsētu Liepāju, bet es neesmu Latvijas patriots. Vairs ne. Jo – ko man Latvija ir devusi? Tikai ar kulaku. Tā man ir darījusi sāpīgi, tāpēc arī to pametu.»

Svarīgākais