Apēstā kamieļa vietā Olandam gādās jaunu

© Scanpix

Mali varasiestādes apņēmušās uzdāvināt Francijas prezidentam Fransuā Olandam jaunu kamieli, jo iepriekšējo dāvanu piemeklējis diezgan nelāgs liktenis. Kamieli, kurš Olandam svinīgi tika prezentēts februārī, Francijas līderis augstsirdīgi atļāva aprūpēt kādam Timbuktu iedzīvotājam, taču tagad noskaidrojies, ka zemnieks to ir apēdis.

Dāvana Olandam tika pasniegta pateicībā par Francijas militāro palīdzību Mali valdībai islāmistu un tuaregu separātistu sakaušanā. Francijas līderis sākumā jokojis, ka kamieļa mugurā pa Parīzi pārvietosies sastrēgumu stundās, vēlāk paziņojis, ka dzīvnieku varētu nodot kādā no Francijas zooloģiskajiem dārziem, bet galu galā piemeklējis tam pagaidu mājvietu pie kāda Timbuktu iedzīvotāja, kurš apņēmies parūpēties par dzīvnieku. «Prezidenta administrācija bija aplēsusi izdevumus kamieļa vakcinēšanai, turēšanai karantīnā un pārvešanai un saprata, ka nodokļu maksātāji, kuriem jāsaskaras ar valdības ieviesto taupības režīmu, tos neakceptēs,» lēmumu atstāt kamieli Timbuktu komentējis kāds valdības darbinieks.

Pagājušajā nedēļā Olands esot painteresējies, kā klājas viņa kamielim, un saņēmis nepatīkamu ziņu. Franču īpašo uzdevumu vienību karavīri, kuri joprojām atrodas Mali, informējuši, ka vīrs, kuram uzticēts aprūpēt kamieli, nonācis spiedīgā finansiālā situācijā un dāvanu apēdis. Nožēlu par notikušo jau paudušas Mali valdības amatpersonas, kas pavēstījušas, ka Olandam operatīvi tiks sagādāts jauns kamielis. Franču amatpersonas savukārt likušas saprast, ka šoreiz iepriekšējā kļūda netiks atkārtota un kamieli nekavējoties pārvedīs uz Franciju. Par to, kāds sods gaida vīru, kurš apēda prezidentam dāvināto tuksneša kuģi, nekas netiek ziņots.

Svarīgākais