Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Doļģes drauga komandai pēc dāmu skandalēšanās uzliek 50 latu sodu

© f64

Par skandālu, kurā iesaistījusies pazīstamā TV seja Elīna Doļģe, Latvijas Florbola savienības sacensību komiteja uzlikusi 50 latu sodu komandai «RTU/Inspecta», kurā spēlē viņas draugs Oskars Fīrmanis.

Tiesa, pēc lielas brēkas noskaidrojies, ka Elīna Doļģe šajā gadījumā iesaistījusies vien netieši. »VZ« jau rakstīja par incidentu, kas noticis olimpiskajā sporta centrā, kur noritēja florbola virslīgas mačs starp Rīgas «RTU/Inspecta» un Cēsu «Lekrings» komandām. Kāds spēles apmeklētājs »VZ« pastāstīja, ka starpgadījums noticis spēles trešā perioda laikā. Elīna Doļģe un vēl viena «RTU/Inspecta» spēlētāja Jāņa Jansona sieva sēdējušas pirmajā rindā, un kādā momentā, kad bumbiņa atstājusi laukumu, tā nonākusi pie dāmām, un viena no viņām mēģinājusi trāpīt tiesnesim pa seju. Spēle apturēta uz vairākām minūtēm, un gan Jansons, gan Oskars Fīrmanis gājuši pie savām otrām pusītēm skaidroties, acīmredzot mēģinot pierunāt viņas atstāt sporta zāli. Galu galā abas piecēlušās un gājušas prom, pēc kāda laika tomēr atgriežoties un turpinot ālēties.

Taču ir arī cita aculiecinieka stāstījums, un tas vēsta, ka ar bumbiņas mešanu tiesnesim notikušajam nav nekāda sakara. Jansona sieva it kā pagrūdusi kādu pretinieka komandas spēlētāju, bet, kad tas nav reaģējis, iespērusi pa laukuma apmalēm, tās apgāžot. Pēc tam ar abām sievietēm diskutēt devies Fīrmanis, un vēlāk pats Jansons pateicis sievai, lai viņa atstāj zāli, citādi likuma sargi būs ceļā. Pēc tam abas dāmas pametušas zāli.

Lai nu kā, bet sods par šo incidentu uzlikts «RTU/Inspecta» komandai un par pienākumu nodrošināt apsardzi– arī citām. Citos sporta veidos tā ir pieņemta prakse, ka par kārtību kāds gādā, tikai florbolā, kas Latvijā kļūst arvien populārāks, šis jautājums līdz šim bija atstāts novārtā.