Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Bijusī Valtera sieva ļaunu prātu netur

© F64 Photo Agency

Uz Valda Valtera grāmatas «Dumpinieks ar ideāliem» atvēršanas svētkiem bija ieradušies ne tikai sporta funkcionāri un žurnālisti, bet arī ģimenes locekļi, tostarp gan Valtera esošā dzīvesbiedre Agnese, gan bijusī laulātā draudzene Zenta.

Leģendārā basketbolista bijusī sieva Zenta, kura agrāk vadīja Valda Valtera Basketbola skolu, bet tagad strādā izdevniecībā «Jumava», jautāta, kā savulaik bijis dzīvot kopā ar Ģenerāli, atzina, ka īpaši viegli neesot bijis. «Ja skatos, kā tagad klājas sportistu sievām, tad, protams, nevar salīdzināt. Pirmkārt, bija jāstrādā, auklītes nebija. Un, ja tagad basketbolisti uz spēlēm aizbrauc uz pāris dienām, tad toreiz gadījās, ka PSRS izlases laikos basketbolisti pa trim mēnešiem bija prom no mājām. Atgriežoties atklāja, ka bērni prombūtnes laikā jau iemācījušies staigāt un sēdēt. Bet es nevaru teikt, ka bija ārkārtīgi grūti. Bija jādara tas, kas jādara, un toreiz tas bija normāli. Biju lepna un sajūsmā, ka viņš tik labi spēlē. Atceros, ka laikā, kad Čehoslovākijā notika Eiropas čempionāts, kurā viņš tika atzīts par labāko spēlētāju, man saplīsa televizors un tikai tādu miglas bildi rādīja. Taču es tāpat pazinu, kurš uz laukuma ir viņš. Pēc kustībām,» »VZ« pauda Zenta Valtere. Izrādās, viņa joprojām uztur labas attiecības ar bijušo vīru un arī devusi savu artavu grāmatas tapšanā.

«Ļaunu prātu pēc šķiršanās noteikti neturu. Mēs katrs vienmēr viens otru esam papildinājuši, un laikā, kad bijām precējušies, es ļoti daudz no viņa guvu – iemācījos būt stiprāka un patstāvīgāka. Mums joprojām ir ļoti labas attiecības, kopīgi mazbērni, par kuriem apspriežamies, kā labāk viņiem palīdzēt. Tur nav ko ļaunoties,» viņa spriež.