Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Keita Midltone, gaidot bērniņu, izvēlas īpatnēju ēdienkarti

© Scanpix

Britu salās jau iemīļotā prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Keita Midltone beidzot var baudīt bērniņa gaidīšanas laiku. Grūtniecības pirmās nedēļas hercogienei nebija vieglas: topošā māmiņa bija spiesta pat divas dienas pavadīt slimnīcā, cīnoties ar smagas formas rīta nelabumu.

Klīnikā hercogiene nepieciešamo šķidrumu un barības vielas saņēma intravenozi. Sliktā dūša grūtniecēm parasti pāriet pēc pirmajām 12 grūtniecības nedēļām, un, kā var secināt, Keita nav izņēmums. Kā izdevumam «Closer» pastāstīja kāda karaļnamam tuvu stāvoša persona, topošajai māmiņai šobrīd īpaši kārojas karsta un trekna ēdiena: «Viņa labprāt mielojas ar frī kartupelīšiem, kečupu, pupiņām un «Spaghetti Bolognese».»

Viens no hercogienes iecienītākajiem kārumiem esot ar putukrējumu pildīti ingvera mīklas rullīši, kuriem viņa nebija spējusi pretoties pat sliktās dūšas laikā grūtniecības pirmajās nedēļās. Tagad Keita īpaši iecienījusi arī plācenīšus, ko Anglijā sauc par «scones» – tās ir tipiskas angļu tējas maizītes, kas var būt gan bez piedevām, gan arī ar dažādiem pildījumiem. «Viņa ir kā traka pēc «scones»,» stāsta karaļnama pārstāvis. «Viņa parasti pasūta «scones» ar zemeņu ievārījumu un putukrējumu. Keitai nekad nav gana. Citas sievietes, gaidot bērniņu, ēd svaigus sīpolus, bet Keita jokojot saka, ka viņai tuvāks ir klasiskais variants.» Tiesa, vienlaikus Keita Midltone rūpējas arī par sportiskām aktivitātēm: viņa daudz laika pavada svaigā gaisā, pastaigājoties ar savu suni Lupo, kā arī nodarbojas ar jogu un pilatēm.

Nopietni gatavojusies

Būt par māmiņu nākamajam karalim vai karalienei ir ļoti nopietna misija, kuru nedrīkst pakļaut pašplūsmai. Keita Midltone šim notikumam bija jau iepriekš gatavojusies. Pirms grūtniecības iestāšanās viņa bija ievērojusi speciālu diētu, lai labāk sagatavotu savu ķermeni bērniņa iznēsāšanai. Kā rakstīja interneta portāls «showbizspy», prinča Viljama dzīvesbiedre bija pat pilnībā atteikusies no sava iecienītā ēdiena – picas un citām ātrajām uzkodām un to vietā uzturā lietoja zaļo lapu dārzeņus un ziedkāpostus, kas satur īpaši daudz dzīvībai svarīgo vitamīnu, kuri nepieciešami imūnās un asinsrites sistēmu darbībai. Viens no smagākajiem pārbaudījumiem esot bijusi atteikšanās no smēķēšanas un iemīļotās «Starbucks» kafijas dzeršanas.

Jāatzīmē, ka jau pirms kāzām Midltone bija pievērsusies kādai īpašai diētai –

Dukāna diētai, kas nosaukta tās izgudrotāja franču dietologa Pjēra Dukāna vārdā un kļuva par īstu modes kliedzienu pasaulē. Ievērojot šo diētu, Keita notievēja par diviem izmēriem! Diēta sastāv no četriem posmiem: pirmais ilgst nedēļu, un šajā laikā var ēst proteīnus saturošus ēdienus, gaļu un graudaugus. Otrajā posmā iepriekš ēstajam pievieno dārzeņus. Trešajā nedēļā ēd maizi, sieru un augļus. Bet ceturtajā posmā (kas var ilgt tik ilgi, cik vien gribas) var ēst visu, ko vien vēlas, bet ar nosacījumu, ka vienu dienu nedēļā neēd nemaz. Šī diēta ir kļuvusi tik ļoti populāra tieši Midltones ietekmē.

Grūtnieču ēdienkarte

Sievietēm bērniņa gaidību laikā parādās dažādas interesantas un dažreiz pat dīvainas iegribas. Ir zināms, ka dažkārt grūtniecēm kārojas sāļa gurķīša vai kāda speķa gabaliņa, citreiz pilnīgi pretēji rodas neremdināma kāre pēc kaut kā ļoti salda. Arī slavenības nav pasargātas no šādām izpausmēm, par kurām pēc tam pašām teju jāsmejas. Daudzbērnu māmiņa Andželīna Džolija, gaidot dvīņus, esot našķojusies ar šokolādi, kura satur kanēli un čili. Bet tas vēl nav viss: viņa ēdusi arī sīpolu ripiņas ar sinepēm un šokolādi! Tieši tādā kombinācijā. Bet Gvineta Paltrova, kura slavena ar savu makrobiotisko uzturu, grūtniecības laikā izjutusi kāri pēc īsti trekniem ēdieniem. Ballīšu karaliene Nikola Ričija savukārt aizrāvusies ar kazas siera picu, skābiem gurķīšiem un arbūziem.

Gada sākumā kļuva zināms, ka bērniņu gaida ASV realitātes šovu slavenība Kima Kardašiana un reperis Kanje Vests. Neskatoties uz grūtniecību, Kima turpina apmeklēt saviesīgas ballītes un ar attiecīgu apģērbu slēpt savu «interesanto stāvokli». Taču acīmredzamo nenoslēpsi! Turklāt šovu zvaigznes interesantais stāvoklis izraisa arī interesantu gastronomisko baudkāri: par laimi, topošo māmiņu nemoka nelaba dūša, bet viņu moka neremdināma kāre pēc suši. «Es tik ļoti gribu suši, bet zinu, ka tas nav labi, tādēļ remdinu šo kāri ar burkāniem, seleriju un mērcīti,» atzīst ballīšu lauvene Kardašiana.

Sava otrā bērniņa gaidībās ir amerikāņu dziedātāja un aktrise Džesika Simpsone. Ko tad par visu vairāk gribas topošajai māmiņai? Savu noslēpumu viņa atklājusi izdevumam «People»: «Katru rītu es varētu notiesāt veselu meloni.» Turklāt ar sāli… Hmm, interesanta kombinācija.

Ģimenes pieaugums gaidāms arī Holivudas aktieru pāra Čaninga un Džennas Tatumu ģimenē. Jāatzīmē, ka žurnāls «People» šogad nosauca Čaningu par pasaulē seksīgāko vīrieti. Topošais tēvs novērojis, ka viņa sieva Dženna pēdējā laikā atklājusi jaunas gastronomiskās kaislības, proti, šokolādi. It kā jau tas nav nekas neparasts. Taču izrādās, ka Dženna agrāk vispār nav neko saldu ēdusi.