Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Anglis "paģiru austerē" atrod pērli

© Scanpix

Neparasts atradums gadījies kādam Anglijas pilsētas Ņūkijas iedzīvotājam – mielojoties ar lielveikalā nopirkto austeri, viņš tajā atradis pērli. Speciālisti atzinuši, ka šādi atradumi esot ārkārtīgi reti, savukārt juvelieri piebilduši, ka savvaļas pērles ir pašas vērtīgākās.

«Man jau likās, ka tā sestdiena, kurā atradu pērli, īpaši laba nebūs, jo no rīta es pamodos ar briesmīgām paģirām,» stāstījis 34 gadus vecais Džeimss Hamfrīzs. Viņš uzskata, ka labākais līdzeklis pret paģirām ir pāris austeres ar citronu, tādēļ vēris vaļā ledusskapi un ķēries pie lielveikalā nopirktajiem krājumiem. «Pēkšņi es mutē sajutu kaut ko cietu. Sākumā domāju, ka zobam izkritusi plombe, bet, kad izspļāvu svešķermeni, konstatēju, ka tā ir pērle. Ne īpaši liela, taču ideālas formas un ļoti skaista,» laikrakstam «The Mirror» stāstījis Hamfrīzs.

Plimutas Nacionālā jūras muzeja speciālists Pols Kokss izteicies, ka Hamfrīzam neiedomājami paveicies. «Mūsdienās pērles parasti iegūst speciālās audzētavās, savvaļā tās ir ļoti grūti atrodamas. Patiesību sakot, es nepazīstu nevienu cilvēku, kurš būtu atradis savvaļas pērli,» viņš sacījis. «The Mirror» aptaujātie juvelieri sacījuši, ka viņiem vajadzētu kārtīgi apskatīt pērli, lai noteiktu tās cenu, taču uzsvēruši, ka savvaļas pērles ir dārgākas, nekā audzētavās iegūtās. Pats Hamfrīzs gan savu dārgumu pārdot negatavojas. Viņš pērlīti plāno iestrādāt kādā sudraba rotaslietā, piemēram, zivtiņā, kur pērle pildītu acs funkcijas. «Un vispār – mācība man ir rokā. Piektdienās kārtīgi jāpiedzeras, bet sestdien paģiras jāremdē ar austerēm – varbūt atradīšu vēl kādu pērli,» joko laimīgais atradējs.