Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

"OKartes skatuves" puiši izrādās vārguļi un nevar nodot asinis

© Vakara Ziņas

Ar populāru mūziķu uzstāšanos un bezmaksas kino vakaru noslēdzies ikgadējais asins donoru pasākums «Mīlestības svētki 2013». Akcijas laikā asinis ziedoja 603 jaunieši, iegūts 271 litrs asiņu– šāds daudzums var palīdzēt pat 1000 cilvēkiem.

Ja runājam par akcijā dalību ņēmušajiem skatuves māksliniekiem, izrādās, puiši nav tie naskākie donori,– jaunākā gadagājuma dziedātāji ir diezgan vārgi un nederīgi asins nodošanai. «Es nedrīkstu– man ir savas veselības problēmas, dēļ kurām nedrīkstu nodot asinis. Pēc gada iešu pārbaudīties un varbūt tad varēšu ziedot asinis,» »VZ« atzina šova «OKartes skatuve» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis. Savukārt Nikolajs Puzikovs «Mīlestības svētkos» iejutās fotogrāfa lomā (viņš sev esot atklājis jaunu vaļasprieku), bet arī dziedošais policists izrādās nederīgs donoru kustībai, jo ārsti atzinuši, ka puisim esot pārāk mazs svars. Savukārt mūziķis Miks Dukurs šogad bija nolēmis akcijas ietvaros ziedot asinis, taču negaidīti saķēris gripu. «Kad es devos uz sarunām [par iespēju ziedot asinis], tikko biju saķēris gripu un tāpēc nevarēju nodot asinis.»

Uz vārīgo puišu fona izcēlās pēc skata trauslā dziedātāja Košā (Anita Intaite). «Jā, esmu ziedojusi asinis, bet tas bija jau agrāk. Es asinis ziedoju kādas trīs reizes, turklāt pirmā reize bija diezgan spontāna– ar iepriekšējo grupu nākamajā dienā pēc koncerta izdomājām ziedot asinis. Man nebija ne slikti, ne ģību, arī no adatām sevišķi nebaidos, Galvenais iemesls, protams, bija palīdzēt citiem cilvēkiem,» »VZ« klāstīja Košā.