Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Rubenis uz kalna apliecina mīlu valmierietei Sniedzei

© F64 Photo Agency

Pirmdiena, kad vairums cilvēku sāk savu darba nedēļu, aktieriem parasti ir tāda vaļīgāka, kad vairāk vai mazāk laiku var veltīt sev un izklaidēm. Šopirmdien mākslinieki un citi skatuves un aizskatuves cilvēki pulcējās Žagarkalnā uz ikgadējo Teātru ziemas spartakiādi.

Tradīcija tikties sportiskās ziemas aktivitātēs aizsākusies 2003. gadā, kad uz Žagarkalnu sportot devās Dailes teātris. «Vēlāk jau pieteicās arī citi teātri, un nu jau vairākus gadus šurp dodas ap simt cilvēku. Patiesībā jau ļoti interesanti, kad aktieri savā starpā sacenšas. Un ne tikai aktieri. Īpaši sīva konkurence pēdējos gados ir starp Nacionālā un Dailes teātra direktoriem Ojāru Rubeni un Andri Vītolu,» stāsta Žagarkalna saimnieks un aktieris Juris Žagars. Aktieri šajās sporta spēlēs, tāpat kā agrāk, individuāli sacentās slaloma braukšanā un komandās pa pieci – stafetē. Tiesa, apmeklējums šajā spartakiādē gan bija nedaudz krities. Ieradušies bija aptuveni 80 cilvēku.

«Dailēnietis» Artūrs Dīcis uz slēpēm kāpa apģērbā, ko varētu nodēvēt par «sportisku uzvalku». Tas nekas, ja bikses samirkst– toties stilīgi.

Aktrise Inga Alsiņa citu slēpotāju vidū izcēlās ar to, ka slalomā startēja bez slēpju nūjām. «Tas aerodinamisku iemeslu dēļ,» paziņoja sacensību vadītājs Juris Žagars.

«Varat mūs droši fotografēt! Mēs viens otru ļoti mīlam!» jokojot sacīja Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, apskāvis Valmieras teātra direktrisi Evitu Sniedzi.

Grūti mācībās, viegli kaujā

Uz spartakiādi kopā bija sanākuši slēpotāji ar ļoti dažādām slēpošanas prasmēm. Dailes teātra aktieris Ivars Kļavinskis pirms piedalīšanās sacensībās nolēmis vispirms iemācīties kārtīgi slēpot instruktora uzraudzībā.

Dailes teātra direktors Andris Vītols pret spartakiādi izturējās nopietni un pirms starta konsultējās ar Juri Žagaru par inventāru, kā arī pamanījās to nomainīt, kad kaut kas nešķita kārtībā.

«UgunsGrēka» Deniss, aktieris Ģirts Liuziniks, iesildoties no kalna laidās lejā ar mazuli uz muguras. Sacensības šādi riskēts, protams, netika.