Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Feldmane vairās no sava asiņainā vectēva Viļa Lāča

© f64

Dzejnieces Māras Zālītes lugas «Lācis» pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī lika ieskatīties talantīgā rakstnieka un padomju varas funkcionāra Viļa Lāča personības tumšajās un pat noziedzīgajās izpausmēs. Lāča mazmeita, sabiedrībā pazīstamā dāma Iveta Feldmane, skatītāju vidū netika manīta.

Lai arī latviešu oriģināllugas iestudējums katrreiz ir pacilājošs notikums, tomēr šoreiz ballīte pēc izrādes «Lācis» izvērtās visai padrūma. Vairākums aktieru un arī prominenču joprojām bija redzētā varā. Autore Māra Zālīte pat atvainojās skatītājiem par to, ka viņiem bijis smagi šo lugu skatīties, jo, pēc viņas teiktā, tautā iemīļotā, neapšaubāmi talantīgā rakstnieka Viļa Lāča rokas ir mirkušas nevainīgu cilvēku asinīs.

TV šovu zvaigznei un producentei Ivetai Feldmanei, iespējams, to būtu bijis emocionāli grūti pieņemt. Jāpiebilst, ka viņa ir Lāča mazmeita no otrās laulības un līdz šim intervijās atzinusi, ka no vectēva ir mantojusi radošo garu un mīlestību uz deju. Uz »VZ« jautājumiem viņa gan atteica īsi: «Paldies, ka jautājāt...»