Taizemē uzstādīts jauns bučošanās rekords

© Scanpix

58 stundas, 35 minūtes un 58 sekundes – tāds tagad ir ilgākā skūpsta rekords, kas sasniegts Pataijas kūrortā Taizemē.

Sacensību uzvarētāji, kuri iepriekšējo rekordu uzlaboja par vairāk nekā astoņām stundām, prieku par savu uzvaru vairs paust nespēja un apbalvošanas ceremonijas laikā knapi stāvēja kājās.

No desmit pāriem, kuri uzsāka dalību skūpstīšanās maratonā, lielākā daļa izstājās jau pēc pirmās diennakts, bet 44 gadus vecais Ekačajs Tinarata un viņa 33 gadus vecā sieva Laksana bija cieši apņēmušies šogad uzvarēt tradicionālajās sacensībās. Pēc 48 stundu nepārtrauktās bučošanās bija palikuši vairs tikai divi pāri. «Mums bija viena doma – kaut viņi ātrāk izstātos,» atzīst Ekačajs. Bija gan jāgaida vairāk nekā 10 stundu, līdz tas beidzot notika, un divas minūtes pēc tam, kad balto karogu pacēla sāncenši, skūpstīties beidza arī Ekačajs un Laksana.

Balvā viņi saņēmuši 100 000 batu jeb aptuveni 3300 dolāru, kā arī divus dimanta gredzenus. Lielāks gandarījums pārim gan ir par to, ka viņu vārdi tiks ierakstīti Ginesa rekordu grāmatā, turklāt, iespējams, uz ilgāku laiku. Rīkotāji jau paziņojuši, ka nākamgad sacensības neorganizēs. «Mēs jau trīs gadus pēc kārtas esam uzlabojuši pasaules rekordu un tagad gaidīsim, ar ko atbildēs citas valstis,» sacījis organizētāju pārstāvis.