Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Repše iesaistās mafijas spēlē

© Vakara Ziņas

Ekspolitiķa Einara Repšes meita, jaunā fotomāksliniece Madara Repše šajās brīvdienās iejutīsies sev neierastā ampluā: viņa būs viena no vadītājām lomu spēlē «Mafija», kas 16.februāra vakarā tiks izspēlēta «Latvijas 1.rokkafejnīcā» Reiterna namā.

Kā informē «Black Mafia Party» rīkotāji, pasākums viesiem ļaušot atgriezties 30.gadu atmosfērā un izbaudīt melu un intrigu spēli. Saskaņā ar spēles noteikumiem dalībniekiem tiek izdalītas kārtis– «mafija» un «mierīgie iedzīvotāji». Spēle notiek fāzēs– «diena» un «nakts». Pirmajā naktī visi spēles dalībnieki aizver acis un «aizmieg». Spēlētāji ar kārtīm «mafija» atver acis un iepazīstas savā starpā. Tālāk (spēles vadītāja noteiktā laikā) notiek apspriede, kuras laikā tiek izbalsots viens no dalībniekiem, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka ir «mafijas grupējuma» sastāvā. Pēc izbalsošanas atkal iestājas «nakts». Nākamajās «naktīs», kamēr «pilsēta» guļ, «mafija» norāda uz spēlētāju, kuram jāpamet spēle. Tā spēle turpinās, līdz tiek izslēgta visa «mafija» vai– tieši otrādi– «pilsētas iedzīvotāji». Gadījumos, kad «mafijas» dalībnieku skaits ir vienāds ar «iedzīvotāju» skaitu, «mafija» uzvar. Kā atzīst pati Madara Repše, spēle «Mafija» viņai vienmēr šķitusi intriģējoša, lai arī tagad vairākus gadus tā nav spēlēta. Taču viena no viņas mīļākajām filmām joprojām esot «Krusttēvs».

Madara Repše ir Einara Repšes vecākā meita. Plašāku publicitāti viņa guva aptuveni pirms gada, kad uz laiku bija pārvākusies uz Āfriku, kur strādāja viņas mīļotais vīrietis Džeimss Djūits Vailds. Šajā laikā Repšes meita daudz nodarbojusies ar labdarību, palīdzot draugam gādāt dzeramo ūdeni Ugandas iedzīvotājiem. Patlaban viņa atkal ir Latvijā un nodarbojas ar mākslas fotografēšanu.