Olte pat konjaku dzer ekoloģisku

© F64 Photo Agency

TV raidījumu vadītājs Māris Olte uzturā cenšas lietot ekoloģisku pārtiku, un, izrādās, līdzīga ir arī viņa dzērienu izvēle: pirms kāda laika Olte atklājis, ka Latvijā ir nopērkams ekoloģiskais konjaks.

Rīgā jaunatvērtā ekoloģiskā restorāna «Green» atklāšanas pasākuma vadīšana tika uzticēta dabas draugam Mārim Oltem. «Pasākuma vadīšana un restorāna pienācīga novērtēšana ir divas visai atšķirīgas lietas, tāpēc noteikti šeit ienākšu kādā brīvā brīdī un izbaudīšu, ko īsti restorānā piedāvā,» »VZ« teica Olte. Viņam ir tuva zaļā domāšana, un pats bieži braukājot pa skolām, jauniešiem stāstot par pareizas pārtikas izvēli. «Ir ļoti svarīgi, lai mēs ēstu lietas, kas ir dabiski augušas zemītē, bez jebkādiem ķīmiskiem mēslojumiem un tamlīdzīgi.»

Pirms kāda laika Olte atklājis sev patīkamu jaunumu: Latvijā nopērkams ekoloģiskais konjaks «Gabriel Cognac». «Visai grūti ir dabūt ekoloģiski audzētas vīnogas, kuras nav apstrādātas ar pesticīdiem vai ķimikālijām. Pagatavot šādu vīnogu vīnu jau ir smalks darbs, taču konjaks ir daudz sarežģītāka lieta. Tāpēc man bija patīkams pārsteigums atrast ekoloģiski ražotu konjaku. Turklāt cenas ziņā tas nebūt nav dārgāks par analogiem kultivēto vīnogu konjakiem,» tā Olte. «Ja runā par garšu, sākumā šī konjaka garša ir visai asa, taču, laiku pastāvot, dzēriens kļūst maigāks. Garšas ziņā tas nav ne kripatiņu sliktāks par citiem labiem konjakiem.

Vakara Ziņas

Ieraugot šādu nosaukumu, ir tikai divas versijas – Mendeļejeva tabulā ir ierakstīts jauns ķīmiskais elements vai radusies grupa, kas spēlē metālmūziku. Kurš ir pareizais variants? Otrais. “Murgu purvs” ir otrais šīs apvienības EP jeb minialbums, kas seko 2021. gada aprīlī izdotajam debijas darbam “Purva metāls”.

Svarīgākais