Dons ar Aishu būs pāris

© F64 Photo Agency

Ar Dona izpildītās dziesmas «Signāls» atzīšanu par gada vērtīgāko Ventspils Olimpiskajā centrā noslēdzās «Latvijas radio 2» dziesmu aptauja «Muzikālā banka».

Izskatās, ka šis varētu būt Dona (īstajā vārdā Artūrs Šingirejs) gads: tas iesācies ar uzvaru «Muzikālajā bankā», bet noslēgsies ar viņa dalību galvenajā lomā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas «Lāčplēsis» ceturtdaļgadsimta jubilejas jauniestudējumā. Tā režisore būs Inese Mičule («Marlēna», «Kaupēn, mans mīļais» u.c.), un pagaidām zināms, ka izrādes notiks vismaz sešās Latvijas pilsētās. Precīzs lomu sadalījums vēl nav zināms, taču Dona partnere Laimdotas lomā būs Aija Andrejeva (viena no ļauno tēlu lomām, proti, Dīterihs, it kā tiks ogrēnietim Atim Ieviņam). «Lāčplēša» izrādes notiks novembrī.

««Lāčplēsis» ir folklora, kas jāceļ ārā un jādod klausītājiem jaunās skaņās,» sarunā ar »VZ« teica Dons. «Esmu ļoti pārsteigts, ka man piedāvāja šo projektu, un centīšos darīt visu pēc iespējas labāk. Igo ir to [Lāčplēša lomas] latiņu uzlicis tik augstu, ka man būs diezgan jāvingro, lai līdz tai aizsniegtos. Ceru, ka izdosies. Protams, tā nebūs nekāda sacensība starp manu un Igo dziedājumu, jo tie ir divi pilnīgi dažādi lielumi. Bail man nav, man patīk šāds izaicinājums. Beigu galā – kas neriskē, tas nedzer šampanieti!»

Svarīgākais