Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Musolīni vienlaikus bijušas 14 mīļākās

Bijušā Itālijas diktatora Benito Musolīni mīļākās dienasgrāmatās, kas publicētas pagājušajā nedēļā, var izlasīt, ka viņam ir bijusi visnotaļ intensīvas attiecības ar sievietēm.

Klareta Petači bija Vatikāna ārsta meita, kura ar B. Musolini iepazinās 1932. gadā 20 gadu vecumā, bet četrus gadus vēlāk kļuva par viņa mīļāko. Viņas dienasgrāmatas, kurās aprakstīts laikposms no 1932. līdz 1938. gadam, līdz šim atradās Itālijas Valsts arhīvā.

K. Petači bija tik greizsirdīga uz citām sievietēm, ka lika sev zvanīt vismaz 12 reižu dienā un vakaros, kad vadonis atgriezās mājās, reizi pusstundā. Greizsirdību izraisīja tas, ka viņa - jāteic, itin pamatoti - B. Musolīni turēja aizdomās par krāpšanu. Dienasgrāmatās viņa ir pierakstījusi telefonzvanu laikus un to saturu, kā arī strīdus ar politiķi, kurš par viņu bija 29 gadus vecāks, precējies un ar pieciem bērniem. Piemēram, 1938. gada aprīlī K. Petači aprakstīja situāciju pēc tam, kad viņa B. Musolini bija pieķērusi seksuālās attiecībās ar bijušo draudzeni Alisi de Fonseku. „Labi, es to darīju. Es viņu nebiju redzējis kopš laika pirms Ziemassvētkiem. Es gribēju viņu satikt, un nedomāju, ka esmu izdarījis kādu noziegumu. Ar viņu pavadīju 12 minūtes,” bija stāstījis Itālijas diktators. „Divdesmit četras!” viņa taisnošanos bija pārtraukusi K. Petači. To B. Musolini atzinis un paskaidrojis, ka gulēt tikai ar vienu sievieti viņam ir „neiedomājami”. „Ir bijuši periodi, kad man ir bijušas 14 sievietes, un trīs četras vienā vakarā, viena pēc otras. Tas tev var dot ieskatu par manu seksualitāti.”

Šī nebija ne pirmā, ne pēdējā reize, kad viņi abi runājuši par sievietēm, un B. Musolini stāstījis, ka vēlme pēc viņām ir bijusi tikai „fiziska”, un „es viņu nemīlēju”. Viņš uzsvēris savas jūtas pret K. Petači un arī izglītojis seksuālās zināšanās.