Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Vai Einars Repše iztiek, izpārdodot iedzīvi?

© F64

Ērmīgais ekspremjers Einars Repše, kas nesen paziņojis par atgriešanos politikā, starplaikā pie turības nav ticis. Papētot viņa ikgadējo ienākumu deklarāciju, netop skaidrs, no kā Repše vispār izticis, nemaz nerunājot par teju miljona latu parāda atmaksāšanu.

Ielūkojoties Einara Repšes atskaitē, ko viņš sniedzis Valsts ieņēmumu dienestam, jāsecina, ka bijušais Latvijas Bankas vadītājs un politiķis atbrīvojies no vairākām savām motorizētajām rotaļlietām. Lidmašīnu «Flightstar 2SC» viņam izdevies pārdot par 7000 latiem, bet motociklu «KTM Adventure 950» – par 4585 latiem. Par 6800 eiro (ap 4700 latiem) viņš pārdevis arī džipu «Honda CRV» un ikdienā pārvietojas ar pāris klašu zemāko «Škoda Octavia», ko 2011. gadā iegādājies līzingā. Bez tās ekspremjera tehniskajā parkā vēl atlicis traktors «Kubota ST30 Alpha» un motocikls «KTM 525 EXC».

Interesanti, ka Repše nav deklarējis nekādus ienākumus, ja vien par tādiem neuzskata minēto transportlīdzekļu pārdošanu un vēl kāda mistiska 12120 latu aizdevuma atmaksu. Tas šķiet vien tāds nieks salīdzinājumā ar parādsaistībām, kas gada laikā samazinājušās tikai nedaudz – no 931525 latiem 2011. gada nogalē līdz aptuveni 931128 latiem 2012. gada beigās. Tomēr Repše pamanījies naudu vēl aizdot: pie izsniegtajiem aizdevumiem tiek uzrādīti aptuveni 120000 latu, gandrīz pusmiljons ASV dolāru un aptuveni 175000 eiro.

Kaut arī Repšem izdevies atbrīvoties no lauvas tiesas īpašumu (palikuši vien četri, ieskaitot māju Ikšķilē), nekādi uzkrājumi – nedz skaidrā, nedz bezskaidrā naudā – Repšes deklarācijā nav uzrādīti, kas joprojām par lielu mīklu padara to, kā bijušais un atkal topošais politiķis tiek galā ar saviem parādiem un no kā dzīvo...