Nikns kaimiņš apdraud čellista Pūces muzicēšanu

© F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā tautā laists čellistu grupas «DaGamba» debijas albums. Tā prezentācijas laikā lielāko uzmanību izpelnījās grupas līdera Valtera Pūces stāsts par nikno kaimiņu – it kā smieklīgi, taču tajā pašā laikā visai nopietni.

Atrādot publikai grupas «DaGamba» debijas albumu «New Life», čellists Valters Pūce nāca klajā arī ar kārtējo stāstu par savu kaimiņu, kurš viņam atkal sūtījis kaut ko līdzīgu draudu īsziņām. «Labvakar! Kā parasti – lūgums to fucking troksni, kurš šovakar ir skaļāks par manu televizoru, vai nu izrubīt vai vismaz pārcelt uz virtuvi, kur tas netraucē atpūsties. Pateicos.» Šādi skanēja atsūtītā īsziņa iepriekšējā vakarā pirms albuma prezentācijas, kad puiši bija sanākuši uz mēģinājumu.

Kā »VZ« pastāstīja Pūce, viņš mitinās divistabu dzīvoklī daudzdzīvokļu mājā, Bruņinieku un Tērbatas ielas stūrī. Lielākoties «DaGamba» mūziķi uz mēģinājumiem pulcējas studijā, tomēr dažkārt grupas radošais kodols (Valters Pūce un Antons Trocjuks) satiekas šajā dzīvoklī, lai samēģinātu divatā. «Veca māja, dzirdamība tur ir laba,» atzina Valters, piebilstot, ka šie mēģinājumi notiek «normālā laikā, ap septiņiem vai astoņiem vakarā». Pirms gada apakšstāvā mītošais kaimiņš teju vai pēc katra mēģinājuma sācis sūtīt īsziņas. «Viņš ir normāls džeks, esam pat «ietusējuši» «Pērlē», taču viņam tur laikam baigi skan. Bet es neko nevaru izdarīt – mums ir jāmēģina! Parasti spēlējam, un es ceru, ka viņš tur nav, bet katru reizi izrādās, ka ir gan. Ja pārceļamies uz virtuvi, tad it kā ir OK, bet tur atkal nav īstas darba atmosfēras,» gluži vai nelaimīgs bija Pūce. Viņš atzina, ka esot nedaudz bail no iespējamās kaimiņa reakcijas, tomēr «es neko nevaru izdarīt – man ir jāspēlē!».

Svarīgākais