Inese Galante smagā stāvoklī nokļūst slimnīcā

© F64 Photo Agency

Šopiektdien, 14. decembrī, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves gaidāms saviļņojošs koncerts – ar solo koncertu savus atbalstītājus dzimtenē pagodinās šarmantā Inese Galante. Taču izrādās, ka vēl nedēļas sākumā operdziedātāja ar smagām veselības problēmām gulēja slimnīcā.

Nedēļas sākumā a/s «Dzintars» rīkoja sava jaunā produkta prezentācijas pasākumu, kurā vajadzēja uzstāties arī operdziedātājai Inesei Galantei, taču viņas vietā robu uz skatuves aizpildīja citi solisti. Klātesošajiem tika paskaidrots, ka dziedātāja ar smagu pneimoniju nokļuvusi slimnīcā. «Jā, tā ir, viņa tiešām bija slimnīcā. Taču koncerts piektdien notiks, jo jau šobrīd Galante mēģina kopā ar orķestri skaņdarbus,» »VZ« apstiprināja operas preses sekretāre Ieviņa Ancēna.

Trešdienas pēcpusdienā pēc mēģinājuma »VZ« izdevās sazvanīt arī pašu mākslinieci. «Ir ļoti liels uztraukums, jo tik daudz kas līdz piektdienai vēl jāizdara. Slimības dēļ nedaudz iekavējas daži procesi, taču piektdienas koncertam esmu gatava. Skatītājus gaida daudzi pārsteigumi, jo es sen neesmu uzstājusies dzimtenē,» optimistiski stāstīja Galante. Viņa atzina, ka nedēļas sākumā tiešām ar veselību bijis pavisam slikti un nācies doties uz slimnīcu, kur vēnā injicētas zāles un likta sistēma. «Lidojums un vēsais laiks šeit Latvijā laikam arī bija galvenie slimības iemesli. Tagad zinu, ka nevajag koncertus plānot ziemā,» smejas dziedātāja.

Neskatoties uz veselības problēmām, Galante ne mirkli nav domājusi atcelt koncertu, jo to plāno apmeklēt viņas kvēlākie fani ne vien no Latvijas, bet arī no Vācijas, Itālijas, Austrijas un pat Kipras. «Cilvēki uz šo koncertu biļetes ir pirkuši jau no augusta. Es mīlu savus klausītājus un nemaz nevaru slimot. Bučiņas visiem, kas gaida šo atkalredzēšanos. Es ceru, šis koncerts būs svētki ne tikai man, bet arī skatītājiem,» piebilda Galante.

Svarīgākais