"Miljonāru mednieks" Lato Lapsa vēršas policijā pret Samoilova bijušo draudzeni

© Vakara Ziņas

Atgriežoties Latvijā no pēdējā laika mītnes zemes Ukrainas, pamatīgs pārsteigums pavēstes izskatā sagaidījis dziedātāju E.Lenu, kas plašāku publicitāti guva pēc draudzības ar pludmales volejbolistu Aleksandru Samoilovu. Pret viņu ar iesniegumu policijā vērsies pazīstamais žurnālists Lato Lapsa.

Par pavēsti uzzina Ukrainā

Informācija par to, ka viņai uz adresi Rīgā pienākusi pavēste ar prasību ierasties policijā, dziedātāju E.Lenu jeb Jeļenu Vavilovu esot sasniegusi Ukrainā. «Nesapratu, ko es esmu izdarījusi?! Trīs mēnešus vispār nebiju bijusi Rīgā, ar mašīnu braucu prātīgi– zvanīju [uz policiju] un prasīju,» »VZ« notikumu gaitu atstāstīja Jeļena. «Man pastāstīja, ka kāds portāla «vipi.lv» lietotājs prasījis pret mani ierosināt kriminālprocesu [par dalību medībās]. Vēl vairāk samulsināja jautājums, vai man bijušas kādas konfliktsituācijas ar Lato Lapsu. Es, protams, biju dzirdējusi par tādu cilvēku, bet nekad neesmu ar viņu pat runājusi. Nācās meklēt «Google», kas ir Lato Lapsa.»

Prasa noskaidrot, no kurienes ierocis

Pret Vavilovu ar prasību policijā tiešām vērsies pazīstamais «miljonāru mednieks» Lato Lapsa. «Šā gada 18.septembrī interneta portālā «vipi.lv» publicēts raksts, kurā fiksēts, ka kāda fiziskā persona Jeļena Vavilova piedalījusies medībās, tostarp, domājams, izmantojusi šaujamieroci(bisi). Tā kā no publiskajām datubāzēm izriet, ka personai ar šādu vārdu un uzvārdu nav ne mednieka apliecības, ne šaujam-

ieroča glabāšanas vai nēsāšanas atļaujas, tas nozīmē, ka minētā persona vai arī persona, kurai pieder publikācijā minētais šaujamierocis, domājams, rupji pārkāpusi Latvijas normatīvos aktus attiecībā uz šaujamieroču apriti. Ņemot vērā šādu nodarījumu īpašo sabiedrisko bīstamību, lūdzu nekavējoties sākt kriminālprocesu par manis minētajiem faktiem,» teikts Lapsas iesniegumā policijā. «Nepatīk man visādi dzīvnieku bendes. It īpaši tādi, kam tas sagādā prieku. Un it īpaši no ekshibicionistu sugas,» »VZ« to komentēja Lapsa.

Medībās tikai skatītājas statusā

Jeļena ieradusies Rīgā un devusies uz policiju sniegt paskaidrojumus. «Pratināšana nebija ilga– kādas 15minūtes. Policisti izturējās korekti un vienkārši pildīja savus pienākumus– uzdeva jautājumus, lai visu oficiāli noformētu,» stāstīja meitene. Viņa kopā ar draugiem tiešām piedalījusies medībās– kādus 200kilometrus no Kijevas. «Mani draugi ir mednieki ar padsmit gadu stāžu. Jau sen mani aicināja, bet nekad nebija sanācis laika aizbraukt. Bija interesanti– nemaz nezināju, ka medības ir tik nopietns process. Beigās ļāva nofotografēties ar šaujamo un medījumu.» Vavilova pati medībās piedalījusies tikai skatītājas statusā: «Pat gribēdama, tur neko citu nevarētu darīt– tas ierocis taču ir drausmīgi smags!» Uz jautājumu, vai viņai nebija žēl nošauto putnu, jaunā dziedātāja bija vaļsirdīga: «Jā, man ir žēl dzīvnieku, bet medības ir medības. Daudzi tās nosoda, taču ar tām nodarbojušies jau mūsu senči. Neviens taču nešauj dzīvniekus, kurus nedrīkst! Pret zveju arī neviens neiebilst. Pie mums bieži vien ir pierasts žēlot dzīvniekus, bet pēc tam aiziet uz «Gan Bei» pasūtīt pīli medus mērcē...

Svarīgākais