Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Arnolds Švarcenegers publisko savus seksuālos piedzīvojumus

© Scanpix

Viņš neizlaiž nevienu skandālu un nevienu seksa epizodi – Arnolds Švarcenegers savos memuāros atzīstas visintīmākajos piedzīvojumos. Ar šo vaļsirdību viņš cer ne tikai «uzkurbulēt» grāmatas pārdošanas apjomus: «Terminators» – un ar šo varoni joprojām daudziem saistās muskuļotā un atlētiskā 80. gadu kinozvaigzne – grib atkal tikt mīlēts!

Dzelzs Ārnijs sola atgriezties

Holivudas zvaigzne Arnolds Švarcenegers stāstu par savu dzīvi grāmatas formātā apkopojis vairāk nekā 600 lappusēs, lasītājiem solot negaidītus pārsteigumus un daudzus līdz šim nezināmus faktus. «Ja mana dzīve būtu filma, tad neviens tai nenoticētu,» saka Švarcenegers. Viņš jau pirms kāda laika bija sasniedzis savas karjeras – gan radošās, gan arī politiskās – augstāko punktu, un it kā atliktu vien samierināties ar faktu, ka viņa laiks ir jau pagājis. Taču tas nav Austrijā dzimušā Švarcenegera stilā – Dzelzs Ārnijs ir cieši apņēmies palikt gan kino biznesā (plāno piedalīties filmā «Terminators 5»), gan arī sabiedriskās dzīves degpunktā. Tāpat bijušais Kalifornijas štata gubernators nolēmis turpināt politiskās aktivitātes, piemēram, klimata aizsardzības jomā. Nav brīnums, ka amerikāņi tikko iznākušo autobiogrāfisko darbu «Total Recall: My Unbelievably True Life Story» («Atcerēties visu. Mans neticami patiesais dzīves stāsts») neuztver kā Švarcenegera karjeras «gulbja dziesmu». Atšķirībā no eiropiešiem Amerikas iedzīvotāji mīl savus kritušos varoņus un vēl jo sirsnīgāk tos, kuri cenšas no jauna piecelties. Un tieši tas ir padomā Švarcenegeram, kurš cer īstenot sava lielā ekrāna varoņa Terminatora draudus – «I´ll be back» («Es atgriezīšos»).

Austrieša neticamais veiksmes stāsts

Arnolds Švarcenegers dzimis 1947. gada 30. jūlijā Austrijas pilsētiņas Grācas tuvumā. Kopā ar savu gadu vecāko brāli Arnolds uzauga stingrā ģimenē, kurā viena no dienas režīma neatņemamām sastāvdaļām bija pēriens. Jau bērnībā puisēns nopietni pievērsās sportam. Tēva vēlēšanās bija, lai dēls nākotnē kļūtu par profesionālu futbolistu. Taču liktenis lēma citādi, un, pametis vietējo futbola komandu, Arnolds sāka nodarboties ar kultūrismu. 19 gadu vecumā viņš kļuva par jaunāko «Mister Universum», bet līdz 1980. gadam papildināja savu CV ar tādiem tituliem kā «Junior Mister Europe» (1965), «Mister World», «Mister Universum» (piecas reizes) un «Mister Olympia» (septiņas reizes). 1968. gadā Švarcenegers izceļoja uz ASV, kur turpināja veidot kultūrista karjeru un pievērsās kinoaktiera profesijai. Producentiem patika viņa āriene, bet neapmierināja uzvārds, tādēļ pirmajā filmā «Herkuless Ņujorkā» (1970) titros parādījās Arnolds Strongs (Arnolds Spēcīgais). Lielāko veiksmi Švarcenegers piedzīvoja pēc divpadsmit gadiem ar lomu filmā «Konans Barbars», bet ievērojamākā loma, protams, ir Terminators.

1983. gadā Švarcenegers kļuva par ASV pilsoni, bet vēl pēc trim gadiem apprecējās ar Mariju Šraiveri, kas bija nogalinātā prezidenta Džona F. Kenedija radiniece. 1990. gadā ASV prezidents Džordžs Bušs iecēla Švarcenegeru par Fitnesa un sporta nacionālās padomes priekšsēdētāju. 1999. gadā viņš pieļāva iespēju, ka turpmāk varētu aktīvāk darboties politikā. 2003. gadā Švarcenegers paziņoja par savu nodomu kandidēt Kalifornijas gubernatora amatam, oktobrī uzvarēja vēlēšanās un 2003. gada 17. novembrī kļuva par 38. Kalifornijas gubernatoru, kura krēslā nosēdēja līdz pat 2011. gadam.

No malas šķita, ka arī ģimenes dzīvē viss ir kārtībā. Marija Šraivere bija pasaulē laidusi četrus bērnus, kuri tika audzināti ļoti stingrā un katoliskā garā. Kamēr ģimenē valdīja šāda audzināšana, pats ģimenes galva, kā tagad izrādās, atļāvās ielaisties mīlas dēkās. Tikai tagad, pēc daudziem gadiem, tas ir nācis gaismā, sagraujot gadu gaitā izveidojušos priekšstatu par ideālu ģimeni.

Ar nolaistām biksēm

Te nu viņš ir, «Dzelzs Ārnijs», bijušais kultūrists, spraiga sižeta filmu zvaigzne, Kalifornijas štata gubernators, slavenās Kenediju dinastijas pārstāves dzīvesbiedrs un četru bērnu tēvs (Katrīna Junisa, Kristīna Marija Aurēlija, Patriks un Kristofers). «Amerikāņu sapņa» iemiesojums. Spilgts piemērs, kā no nekā var kļūt par miljonāru. Veiksmes stāsts, kuru šobrīd pats veiksminieks apmētā ar dubļiem, nekautrējas nolaist bikses un pasaulei atklāt savas visintīmākās vietas. «Es neesmu perfekts,» raidījumā «60 Minutes» atzina Švarcenegers. Tā vietā, lai stāstītu par savas spožās karjeras skaistākajiem momentiem, sarunā ar raidījuma vadītāju viņš runāja par saviem bijušajiem seksuālajiem piedzīvojumiem, iedziļinoties visās niansēs un detaļās. Izrādās, ka jau kopdzīves sākumā ar Šraiveri Švarcenegeram bijis romāns ar dāņu aktrisi un modeli Brigiti Nīlsenu (Silvestra Stalones bijušo sievu). Tāpat 15 gadus viņš bija slēpis no sievas mīlas sakaru ar mājkalpotāju Mildredu Banē, kura pasaulē laidusi arī viņa bērnu. Kad sieva un bērni devušies atvaļinājumā, viesistabā Švarcenegers un mājkalpotāja nodarbojušies ar seksu. «Tā bijusi muļķīgākā lieta, ko esmu pastrādājis savas laulības laikā,» atzīst Švarcenegers.

Savos memuāros Švarcenegers nožēlo, ka tik ilgi slēpis sava ārlaulībā dzimušā dēla esamību. Mājkalpotāja par sava dēla tēvu uzrādījusi savu vīru, taču, puisēnam augot, viņa līdzība ar Švarcenegeru kļuva aizvien redzamāka. «Es sapratu, ka nav ne mazāko šaubu, ka tas ir mans dēls,» raksta autors. 65 gadus vecā superzvaigzne atzinusies arī faktā, ka, uzzinot par savu ārlaulības dēlu, samaksājis desmitiem tūkstošus dolāru savas mājas saimniecības vadītājai.

Švarcenegers raidījumā atzinies, ka sievu krāpis vairākas reizes: «Man bija arī citas. Es par to jutos slikti. Tās bija kļūdas un manas izgāšanās.»

Jau pērn vasarā izplatījās baumas par Švarcenegera brunču mednieka slavu. Kad dienas gaismā nāca viņa attiecības ar bijušo mājkalpotāju, saausījās arī citas viņa bijušās mīļākās un dalījās savā pieredzē. Kāda 53 gadus veca sieviete vārdā Džidži Gojeta paziņoja, ka Švarcenegers viņu pavedinājis jau 16 gadu vecumā. Tolaik aktieris bija 27 gadus vecs un vēl nebija precējies, taču meitenes un Švarcenegera attiecības turpinājušās arī pēc viņa kāzām ar Šraiveri. «Arnoldam ir neremdināma seksuālā apetīte. Viņā ir ārkārtīgi liels erotiskais magnētisms. Nav brīnums, ka blakus tādam vīrietim sievietes zaudē galvu. Ārnijam grūti atteikt, tādēļ viņam vienmēr bijis daudz sieviešu. Es zinu tikai par 13 viņa mīļākajām, bet, cik to ir bijis, visticamāk, nespēs atcerēties arī viņš pats. Švarcenegers ir īsta seksbumba! Ne velti Holivudā viņu dēvē par… Sperminatoru!» stāstīja Gojeta.

Durvis uz samierināšanos ir slēgtas

Kāpēc Švarcenegers tieši tagad nolēmis pastāstīt par saviem seksuālajiem piedzīvojumiem? Medijos izskanējis viedoklis, ka šī vaļsirdība esot labi pārdomāts PR gājiens – viņa vārds tagad rotā teju visu dzeltenās preses izdevumu vākus. Arī grāmatas reklāmas kampaņa sit augstu vilni ne tikai Amerikā, bet arī Eiropā. 1,20 minūtes garajā reklāmas rullītī, kuru var noskatīties amerikāņu izdevniecības «Simon And Schuster» mājaslapā, Švarcenegers lepni uzskaita savus nopelnus – kā no kultūrista kļuvis par Holivudas zvaigzni un Kalifornijas štata gubernatoru. «Šis stāsts ir jums jau zināms,» platu smaidu rādot, saka Švarcenegers. «Bet vai esat arī gatavi citam stāstam, kuru jūs nezināt?»

«Nevienam nav līdzīga dzīves stāsta. No nabadzīga imigranta par pasaules klases sportistu, lielāko filmu zvaigzni pasaulē un Kalifornijas gubernatoru – tas ir neticams ceļojums,» vēsta izdevniecības paziņojums.

Tomēr jautājums paliek neatbildēts: kāpēc tas viss vajadzīgs pašam Ārnijam? Ne jau naudas dēļ, tās viņam ir gana. Klusībā viņš cerot uz samierināšanos ar Šraiveri. Švarcenegers neizslēdz iespēju, ka bijusī sieva varētu pie viņa atgriezties – viņš jūtoties vientuļš savā Kalifornijas villā. Iespējams, ka Šraivere ar gandarījumu uzklausa šos vārdus, tomēr patiesība ir skarba – ar savu «dvēseles striptīzu» Švarcenegers ir pilnībā aizvēris durvis uz samierināšanos.