Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Šakiras bijušais līgavainis pieprasa 250 miljonus

© Scanpix

Ugunīgā kolumbiešu popzvaigzne Šakira šobrīd izdzīvo divējādas izjūtas: dziedātāja ievietojusi savā interneta mājaslapā paziņojumu, ka gaidot bērniņu no sava drauga, spāņu futbolista Žerāra Pikē. Savukārt viņas bijušais līgavainis Antonio de la Rua nolēmis attiesāt no bijušās līgavas prāvu summu.

Kolumbiešu popzvaigzne Šakira un bijušā Argentīnas prezidenta vecākais dēls Antonio de la Rua desmit gadus bija pāris. Pagājušā gada beigās viņi paziņoja par attiecību beigām, bet tagad Šakiras bijušais līgavainis vēlas attiesāt 250 miljonus dolāru un daļu nekustamo īpašumu, kas tika iegādāti kopdzīves laikā. Divpadsmit gadus de la Rua bija arī Šakiras menedžeris, bet šobrīd viņi kontaktējas tikai ar advokātu starpniecību.

Iemīl prezidenta dēlu

2001. gada martā Argentīnā vēja ātrumā izplatījās saviļņojoša vēsts: šīs valsts prezidenta Fernando de la Ruas vecākais dēls Antonio (toreiz 26 gadus vecs) saderinājies ar kolumbiešu dziedātāju Šakiru (toreiz 24 gadus veca). Antonio bija savā valstī ļoti populāra persona – aktīvi darbojās tēva priekšvēlēšanu kampaņā. Vecākā dēla ietekme uz flegmatisko tēvu bija ievērojami liela arī pēc uzvaras vēlēšanās, taču ilgi tas tā neturpinājās, jo 2001. gada beigās prezidents de la Rua bija spiests atkāpties no amata, bet Argentīna iegrima dziļā saimnieciskajā krīzē. Taču sarežģītā politiskā un ekonomiskā situācija valstī nebija šķērslis Antonio de la Ruas un Šakiras mīlestībai. Tā pārdzīvoja visas vētras, un šķita, ka viņu laime ir pilnīga. Tādēļ Šakiras paziņojums par to, ka abi turpmāk iešot šķirtus ceļus, bija pārsteigums. Tiesa, tika norādīts, ka šī šķiršanās ir «uz laiku» un ka, par spīti visam, viņi palikšot biznesa partneri. «Šīs gandrīz 11 gadu ilgās kopdzīves laikā mēs no tiesas esam mīlējuši viens otru, rūpējušies viens par otru un atbalstījuši. Šie bijuši mūsu skaistākie dzīves gadi,» bija teikts paziņojumā. «Tomēr kopš 2010. gada augusta esam abpusēji vienojušies atpūsties no mūsu romantiskajām attiecībām. Mēs uztveram šo šķiršanās periodu par pagaidu, kā individuālās izaugsmes laiku.»

Gaida bērnu no spānieša

Pirmās runas par Šakiras un de la Ruas attiecību krīzi parādījās jau 2010. gadā, kad dziedātāja aizvien biežāk bija redzama futbola zvaigznes Žerāra Pikē sabiedrībā. Pēc pasaules futbola čempionāta himnas «Waka Waka» ierakstīšanas dziedātājas un par viņu tieši desmit gadus jaunākā sportista starpā uzplaiksnīja kaislīga mīlas uguntiņa. 2011. gada februārī Šakira un Pikē oficiāli apstiprināja savas attiecības. Šakira noīrēja māju Barselonā, lai varētu būt tuvāk savam mīļotajam. Vasaras sākumā izplatījās baumas, ka Šakira esot stāvoklī, taču tās tika noliegtas. Izdevums «OK» gan bija pamanījis aizdomīgi izspiedušos vēderiņu zem latīņamerikānietes gaisīgās kleitiņas. Un šoreiz tā ir taisnība – Šakira un Žerārs Pikē kļūs par vecākiem! Savā interneta mājaslapā dziedātāja raksta: «Kā jau daži zina, es un Žerārs ļoti gaidām, kad pasaulē ieradīsies mūsu pirmais bērns! Šo neatkārtojamo brīdi mēs vērtējam kā prioritāti mūsu dzīvē, tāpēc esam nolēmuši atlikt tuvākajās dienās ieplānotos pasākumus.»

Diez vai Šakira paredzēja, ka visus sapņus aizēnos naudas un īpašumu dalīšanas problēmas – de la Rua no 2001. līdz 2010. gadam bija arī viņas menedžeris. Viņa advokāts pašlaik cenšas apklusināt baumas, ka Antonio mēģinot attiesāt naudu no Šakiras. Izdevumā «El Tiempo» viņš to nodēvējis par «mežonīgu preses pīli». «Patiesībā runa ir par kopīgas sabiedrības likvidēšanu, kura abus bija vienojusi gan profesionāli, gan ekonomiski divpadsmit gadus – ne vairāk un ne mazāk.» Nākamie mēneši rādīs, vai tiešām advokāta teiktais atbilst patiesībai vai arī sāksies ilga un smaga cīņa par naudu un nekustamajiem īpašumiem.