Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Atis Auzāns baidās šovā sarunāt muļķības

© Kaspars Ūdris

Jau šosvētdien, 23. septembrī, telekompānija LNT uzsāks kārtējo šova «Dziedošās ģimenes» sezonu. Šoreiz to vadīs mūziķis Atis Auzāns kopā ar brāli Jāni.

«Tas, ka šovā būšu kopā ar brāli, darbu viennozīmīgi atvieglos. Mums aiz muguras ir vismaz kādi trīssimt koncerti, ko esam vadījuši kopā. Tas vieš drošības sajūtu, jo zinu – ja nu gadījumā man kaut kas misēsies, tad brālis piepalīdzēs to lietu labot. Patiesībā jebkurā pasākumā, kurā ierodos, labāk jūtos, ja tuvumā ir brāļa plecs. Esmu tāds, kas vairāk muļķības runā, bet viņš tāds konkrētāks, tāpēc arī tandēms sanāk labs. Galu galā – mums ir arī kopīgs uzņēmums, kurā viņš atbild vairāk par finansēm, kamēr es – par mākslinieciskām un muzikālām lietām. Sastrādājamies labi. Protams, mēs varam arī paplēsties un padusmoties viens uz otru, taču, kad lietas skar darbu, uzreiz viss nostājas savās vietās. Katrā ziņā – kopā strādājot vairāk ir plusu nekā mīnusu,» «VZ» pauda Atis Auzāns.

Šovu uzsāks 20 dziedošas ģimenes no visas Latvijas, un skatītāji tiešraidē to varēs vērot svētdienas vakaros. Auzāns atzina, ka nebūt nebaidās no tiešā ētera un improvizācijas. «Arī koncertus vadot, parasti tam īpaši negatavojamies. Ja nu vienīgi kādas pamata lietas iegaumējam, bet citādi vadīšana ir pilnīga improvizācija. Varbūt sākumā būs nedaudz jāiejūtas, tomēr domāju, ka ar kādu otro trešo raidījumu viss ieies sliedēs. Varbūt jau ar pirmo,» cer «Dziedošo ģimeņu» vadītājs.