Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Harijs Zariņš nodedzina pats savu māju

© Vakara Ziņas

Šonedēļ restorānā «Uguns dzēsējs» jautrā ballītē roka noskaņās tika prezentēts rokgrupas «Colt» jaunais videoklips.

Tajā tiek dzēsta kāda liesmojoša ēka, un, kā izdevās noskaidrot »VZ«, šī «loma» atvēlēta grupas līdera ģitārista Harija Zariņa lauku mājai. Izrādās, ka «Colt» pievēršanās ugunsdzēsēju cildināšanai nav nejaušība: jaunībā pats Zariņš arī strādājis par dzēsēju.

Buks piekritis nedomājot

Galvenā loma grupas «Colt» dziesmas «Uguns dzēsējs» videoklipā tika atvēlēta dziedošajam ugunsdzēsējam Jānim Buķelim. «Es jau dziedu līdzi šo dziesmu – baigi labā, tiesa, augšas izdziedāt, kā to dara Atis [Ieviņš], es gan nevaru. Man ir baigais prieks sadarboties ar viņiem. Atceros, kā pēc «OKartes skatuves» koncerta Ogrē pie manis pienāca Haris [Zariņš] un piedāvāja filmēties viņu klipā. Piekritu, ne mirkli nedomājot!» »VZ« stāsta Buķelis.

Pirmais izsaukums – uz paša māju

Izrādās, ka Bukam un Zariņam kopīga sarunu tēma ir ne tikai rokmūzika, bet arī par ugunsdzēsēju darbu – jaunības dienās Harijs Zariņš ir strādājis par ugunsdzēsēju Ogrē. «Tas bija tik ļoti sen... Es šajā darbā nostrādāju kādus divus gadus. Atceros, vienā no pirmajām maiņām bija izsaukums: visi steidzas un skrien. Es kā jauniņais, tā īpaši strādāt negribot, arī taisos izsaukumam un pamanu adresi – Skolas iela 15. Tā taču mana māja deg! Un tad gan es skrēju kā traks. Beigās izrādījās, ka kaimiņiem dzīvoklis dega, bet, ieraugot adresi, jau likās, ka var degt arī mans dzīvoklis,» darbu ugunsdzēsējos atminējās Zariņš.

Atstāj vietu minējumiem

Videoklipā neiztikt bez glītas sievietes – šī loma atvēlēta aktrisei Vitai Baļčunaitei, kura tēlo Buka mīļoto. Tāpat arī klipā ir kāda degoša ēka. Uz »VZ« jautājumu, kurš no grupas biedriem palicis bez dzīvesvietas, Zariņš bija noslēpumains: «Nē, viss kārtībā. Visiem mums aizvien ir jumts virs galvas. Taču to, kam pieder degošā māja, es paturēšu noslēpumā.» Tiesa, pārējie grupas biedri bija runātīgāki un atklāja, ka degošā celtne ir viņu grupas līdera lauku māja. «Viņam vienkārši kauns, ka viņš, izbijušais «pažarnieks», atļāva nosvilināt savu māju,» jokoja mūziķi.