Ko ''cīnītājs'' Matijs iesāks ar 5000 eiro

© F64 Photo Agency

Šīs vasaras spraigākais televīzijas šovs «Cīnītājs» noslēdzies ar pārsteidzošu rezultātu – uzvaras laurus plūca viens no jaunākajiem un nepamanāmākajiem dalībniekiem Matijs Babris. Šķiet, ka puiša zvaigžņu stunda bija tieši fināla raidījums, jo tik daudz viņš nebija runājis visa šova gaitā. Jau dienu pēc uzvaras puisis sarunā ar »VZ« atklāj, kā plāno tērēt iegūtos 5000 eiro.

– Kā nosvinēji uzvaru?

– O, nosvinēju kopā ar pārējiem šova dalībniekiem Vecrīgas folkklubā «Ala». Patiesībā es vēl aizvien neesmu gājis gulēt [saruna notika otrdien, pulksten 18.40].

– Un kā jūties, būdams «Cīnītāja» balvas ieguvējs?

– Godīgi sakot, es tikai tagad sāku aptvert, kas vakar īsti noticis. Visi man zvana un raksta, lai apsveiktu. Esmu atpakaļ civilizācijā, un šī būs pirmā nakts, kad atkal gulēšu komfortablā gultā.

– Vai esi jau domājis, kā tērēt naudu?

– Kā jau šova laikā izteicos, naudu es plānoju sadalīt trīs daļās: viena daļa aizies celtniecībā, kas saistīta ar mājas remonta darbiem, tad daļu tērēšu studijām un atlikušo naudu domāju izmantot kalniem, alpīnismam un sporta aktivitātēm.

– Atskatoties uz šovu kopumā, kas tev likās visgrūtākais pārbaudījums?

– Iespējams, tā bija cīņa pašam ar sevi. Bija tādas dienas, kad pamosties un saproti, ka atkārtojas viens un tas pats. Man patīk būt noteicējam pašam par sevi, bet šajā šovā visu laiku biju ierobežots noteiktā teritorijā. Un man apkārt bija šīs mākslīgas robežas, kuras man neļāva izpausties. Tas laikam bija pats trakākais, jo man kā cilvēkam patīk būt brīvam un iet visur, kur vien vēlos. Tāpēc šeit man vajadzēja atrast aizvien jaunas lietas, kā sevi nodarbināt.

– Šova gaitā tu centies uzlabot redzi, veicot fokusēšanas vingrinājumus. 57 dienas mežā esot radījušas pārliecību, ka nu redzes problēmas ir zudušas. Vai, esot prom no meža, esi pārliecinājies, ka fokusēšana tiešām ir uzlabojusi redzi?

– Plānoju apmeklēt acu ārstu un tad arī pārbaudīšu, vai mana redze ir uzlabojusies. Taču pašlaik visu dienu lasu man atsūtītās vēstules un rakstu atbildes, un man jau šķiet, ka viss, ko esmu uzlabojis, tagad pa pāris dienām pie datora atkal tiks sabojāts.

– Tavs komandas biedrs Edžus apsolīja tev uzdāvināt savu ģitāru, vai tagad tā jau ir pie tevis?

– Jā, ģitāra tiešam būs mana. Svinīgā procedūrā es pie ģitāras tikšu Edžus dzimšanas dienā, tad to parakstīs arī pārējie dalībnieki. Tas būs vēl viens foršs notikums.

Svarīgākais