Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Hokejists Daugaviņš gūst satriecošus panākumus golfā

© Vakara Ziņas

Necerēta veiksme aizvadītajās brīvdienās uzsmaidījusi hokejistam Kasparam Daugaviņam, kurš, piedaloties starptautiskajā golfa turnīrā «Volvo Latvian Open», trāpījis bumbiņu bedrītē ar pirmo sitienu, gūstot tā saukto «Hole In One».

Golfu nespēlējošajiem tas izsaka maz, taču tiem, kas ar šo sporta veidu pazīstami, tas ir teju visu vēlmju piepildījums.

«Hole In One» guvēji golfa sacensībās ir maču varoņi, kas jūtami aizēno pat sacensību uzvarētāja panākumus, jo uzvarētājs ir katros mačos, bet šāds panākums sastopams reti.

«Tas bija interesanti. Sāku spēlēt diezgan slikti, bet uz beigām tā kā labāk sāka iet. Tad nāca «Hole In One». Uzsitu diezgan labu sitienu, un bumbiņa nokrita nedaudz pirms karodziņa un ripoja. Kad gāju uz «grīna» pusi, tad jau sapratu, ka tā ir bedrītē. Man tas, protams, ir pirmais un, domāju, arī pēdējais «Hole In One». Kādreiz jau arī slotaskāts izšauj,» sarunā ar »VZ« pieticīgi savu panākumu vērtēja NHL komandas «Ottawa Senators» spēlētājs Kaspars Daugaviņš.

Starp citu, Daugaviņš nav vienīgais hokejists, kurš guvis «Hole In One» – pērn šāds panākums bija NHL leģendai Džo Sakikam, kurš savu karjerā pirmo «Hole In One» guva īpašā slavenību turnīrā, vinnējot miljonu dolāru. Citās starptautiska mēroga sacensībās par veiksmīgo sitienu spēlētāji bieži saņem automašīnas. Pēc tradīcijas «Hole In One» guvējs uzsauc dzērienus visiem klubā esošajiem cilvēkiem, taču Daugaviņš, iegādājoties handikapa karti, bija apdrošinājies pret šādu iespēju, tāpēc dzērienus visiem uzsauca «Ozo» golfa klubs.

Golfu Daugaviņš sācis spēlēt aptuveni pirms četriem gadiem Amerikā. «Iesākumā man tas golfs diez ko nepatika. Teicu visiem – kaut kāds tizls sporta veids. Vēlāk aizbraucu ar džekiem uzspēlēt un iepatikās. Tūlīt nopirku savas nūjas un, ja vien nebija traumas, tad brīvajā laikā biju golfa laukumā. Tagad domāju, ka tas ir viens no interesantākajiem sporta veidiem. Kaut vai tāpēc, ka nav divu vienādu golfa laukumu. Varbūt vienā laukumā tu esi satrenējies un esi baigi labs, bet, aizbraucot uz svešu laukumu, var iesist mēslos. Tā ir nervu spēle,» pauda Daugaviņš.