Laimis Rācenājs priecājas, ka atkal var staigāt

© Vakara Ziņas

Pērn oktobrī Romā avārijā smagi cietušais Laimis Rācenājs pēc ilgākas pauzes atkal kāpis uz skatuves, lai dziedātu cilvēkiem par prieku. Vasaras svētku koncerts Torņakalna dievnamā bija mūziķim ļoti nozīmīgs pavērsiens dzīvē, jo Rācenājs beidzot var atkal staigāt saviem spēkiem.

Jau par labu un sirsnīgu tradīciju ir kļuvis Vasarsvētku koncerts Torņakalna baznīcā, par kura pastāvīgo mūziķi var saukt Laimi Rācenāju. Arī šajos svētkos viņš baznīcā priecēja cilvēkus ar savu dziedāšanu. Pārciestās autoavārijas, dēļ viņš bija spiests ilgu laiku pavadīt gultas režīmā. «Vienmēr ir patīkami būt uz skatuves, ja blakus ir labi mūziķi, labi dziedātāji un labi klausītāji. Un, ja ārā ir laba saulaina diena, tad ko vēl vairāk var prasīt!» savās sajūtās par koncertu ar »VZ« dalījās Rācenājs. Dziedātājs smaidīja un neslēpa, ka ir laimīgs kaut vai par to vien, ka uz labdarības koncertu varēja ierasties bez citu palīdzības.

Jāatgādina, ka pērn oktobrī dziedātāju Romā notrieca auto un mūziķis guva nopietnas traumas. Pirmā medicīniskā palīdzība un vairākas neatliekamas operācijas tika veiktas Itālijā, bet pēcāk Rācenājs uz Latviju tika pārvests ar pasažieru lidmašīnas reisu, kurā speciāli izbrīvēta vieta viņa pārvešanai. Ģimene un draugi vāca naudu cietušā atlabšanai, un izskatās, ka rehabilitācijas process norit veiksmīgi.

Svarīgākais