Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dziedātājs Dons pēkšņi uzrodas Latvijā

© Vakara Ziņas

Teju aizēnojot «Parīzes Dievmātes katedrāles» pirmizrādi, uzmanības epicentrā nokļuva dziedātājs Dons, kurš uz laiku atgriezies dzimtenē, lai turpinātu darbu pie sava jaunā albuma.

Pietrūkst māju

Kopā ar savu mīļoto sievieti Lily (Linda Kalniņa) mūziķis Dons (Artūrs Šingirejs) uz dzīvi Londonā pārcēlās pirms trim gadiem. 2009. gada oktobrī abi Latvijā slepeni apprecējās. Par «saldā pārīša» gaitām svešumā ziņas ir skopas, un dzimtenē abi sen nav manīti, tāpēc Dona parādīšanās teātra izrādē kļuva teju par sensāciju. «Kādu laiku būšu Latvijā. Atbraucu, jo plānoju darboties pie sava jaunā albuma. Lēnām kaut ko veidoju, drīz plānoju laist klajā pirmo singlu,» »VZ« stāstīja mūziķis. «Man pietrūkst šīs māju sajūtas un dzimtenes. Patiesībā regulāri atbraucu uz Latviju, taču neafišējos, tāpēc var šķist, ka esmu pazudis,» skaidro Dons.

Pats uzprasījās

Doties uz pirmizrādi bija paša Dona iniciatīva, un, kā joko dziedātājs, viņš pats esot uzprasījies uz ielūgumu. «Izrāde bija fantastiska! Man tiešām ļoti patika. Aktieri malači, mani aizkustināja,» atzina Dons. Vaicāts, vai pats negribētu atgriezties uz teātra skatuves, viņš atbildēja apstiprinoši: «Protams, ir nostalģija pēc izrādes «Adata», un es labprāt piedalītos kādā muzikālā izrādē. Kas to lai zina, varbūt kāds arī piedāvās.» Neskatoties uz dzīvi svešumā, dziedātājs turpina sadarboties ar Zigmaru Liepiņu un augustā uzstāsies viņa jubilejas koncertā. «Varbūt Zigmārs [Liepiņš] man uzrakstīs kādu jaunu dziesmu arī gaidāmajam albumam,» cer Dons.

Muks no olimpiādes

Dons bija ieradies bez sievas Lindas, kas palikusi Lielbritānijā. Smaidot dziedātājs stāstīja, ka ar ģimenes dzīvi viss ir kārtībā – sieva ir kļuvusi par diplomētu smaržu speciālisti un aizrāvusies ar savu darbu. Sākumā Linda strādājusi par modeli, bet viņš pats darījis dažādus ar mūziku nesaistītus darbus, bet šobrīd abu nodarbošanās ir saistīta ar to, kas pašiem patīk. «Es visu ko daros saistībā ar mūziku, bet Linda ir smaržu speciāliste. Kopā dziedam tikai mājās.» Lai arī drīzumā Dons atkal dosies uz Londonu, viņš cer aizmukt no turienes olimpisko spēļu laikā: «Tad tur būs pārāk daudz cilvēku un pārāk maz vietas. Man diez ko nepatīk masu pasākumi.