Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Kirkorova apsardze gatava pieklapēt pat mazu meitenīti

© F64 Photo Agency

Krievijas estrādes zvaigzne Filips Kirkorovs nedēļas nogalē koncertēja Baltijas valstīs, tostarp svētdien viņš uzstājās «Arēnā Rīga». Nekādas ekstras koncerta rīkotājiem viņš neprasīja, taču Allas Borisovnas bijušā vīra apsardze gan bija nikna: koncertā pat maziem bērniem vajadzēja mierīgi sēdēt savās vietās un jebkura izkustēšanās no tām tika uztverta kā potenciāls Kirkorova atentāta mēģinājums.

No igauņiem atbrauc kašķīgs

Krievijas dziedātājs Filips Kirkorovs Rīgā ieradās naktī uz svētdienu – miegains un kašķīgā noskaņojumā. Braucienu no Tallinas uz Rīgu viņš gan bija pavadījis, snauduļojot luksusa automobiļa aizmugurējā sēdeklī. Viena no Kirkorova galvenajām prasībām koncerta organizatoriem bija pieczvaigžņu viesnīcas prezidenta apartamenti, kas viņam tika sagādāti «Radisson Blu Hotel Rīdzene». Ārpus viesnīcas Kirkorovs šoreiz nekur nedevās – viesnīcu, iespaidīgas apsardzes pavadīts, Kirkorovs pameta vien īsi pirms paša koncerta, ap pulksten 18.20.

Aizvien atkarīgs no zefīriem

Pirms dažiem gadiem festivāla «Jaunais vilnis» norises laikā Kirkorovs žurnālistiem lielījās, ka ir notievējis, kā galveno iemeslu toreiz minot, ka beidzot pārvarējis kāri uz šokolādes zefīriem. Taču, spriežot pēc prasībām, kam obligāti jābūt viņa ģērbtuvēs koncerta laikā, atkarība nav beigusies: organizatoriem arēnā bija jānodrošina atspirdzinošu dzērienu klāsts (auksta kokakola, «Evian», ābolu sula u. c.), augļi (mandarīni bez sēkliņām, vīnogas bez kauliņiem, apelsīni, banāni un bumbieri), dažādu sieru un gaļas plate, kā arī... zefīrs «Šarmeļ».

Stāt, visiem palikt vietās!

Ir ierasta prakse, ka koncertos fotogrāfiem tiek atļauts bildēt trīs pirmās dziesmas un pēc tam aparāts jānoliek malā – arī Kirkorova koncertā bija līdzīgi, tikai prasības ik pēc desmit minūtēm mainījās un tika papildinātas ar jaunām. Viņa apsardze padsmit minūšu garumā instruēja fotogrāfus, kur un kā drīkstēs iemūžināt Krievzemes zvaigzni. Taču tas bija sīkums: daudz lielāks pārsteigums bija tas, ar kādu dedzību un neatlaidību apsargi visus apmeklētājus centās noturēt sēdvietās. Par pirmo potenciālo atentāta veicēju tika uzskatīta kāda piecus gadus veca meitenīte: bērns, izdzirdot mūzikas skaņas, piecēlās un sāka priecīgi lēkāt, bet drīz vien divi labi baroti tēvaiņi «bīstamo objektu» pavadīja uz viņas sēdvietu. Arī cienījama vecuma sieviete, kura pēc otrās dziesmas gribēja māksliniekam uzdāvināt ziedu pušķi, tika rūpīgi nogādāta atpakaļ sēdvietā.

Pats koncerts gan norisinājās bez starpgadījumiem. Kirkorovs septiņas reizes pārģērbās, sveicināja klātesošos lietuviešu valodā («Labas vakaras, Rīga!»), pabraukāja ar divriteni pa «Arēnu Rīga», savācot sev paredzētos ziedus, un divas stundas aktīvi lēkāja pa skatuvi, virinot muti fonā skanošās fonogrammas pavadījumā. Daudzie tūkstoši klausītāju līdz pat koncerta galam drošības dēļ palika savās sēdvietās un pavadīja Fiļu ar ovācijām.

**

»VZ« vērtē

Organizētība 5

Visu cieņu aģentūrai «Makrokoncert», ka viņi pat pie tik ekstravagantām mākslinieka drošības prasībām spēja visu šo pasākumu aizvadīt godam.

Atmosfēra 1

Pārspīlētā apsardze un sēdošais koncerts radīja visai neomulīgas sajūtas. Pasākums atgādināja koncentrācijas nometni, kur galvenais ir izdzīvot, tas ir, nepamest savu sēdvietu. Ja pat maza bērna mēģinājumi lēkāt skanošo dziesmu pavadījumā apsargiem likās traucējoši, interesanti, kā vīri melnā reaģētu, ja kāds mēģinātu iziet ārā pēc aliņa?!

Mūzika 2

Iespējams, ka lielai daļai no klātesošajiem šis koncerts būs viens no gada skaistākajiem mirkļiem, taču grūti būtu atrast iemeslu sajūsmai, ja, dziedot «uz fonogrammas», solists pat necenšas attiecīgajos mirkļos pavērt lūpas. Taču pārģērbties Kirkorovs māk zibenīgi un arī pirotehnikas sprādzieni bija krāšņi.

(piecu ballu sistēmā)