Vācijā plaukst un zeļ zoofilu bordeļi

Vācijā plaukstot un zeļot zoofilija, bet dažās pilsētās pat atvērti īpaši seksuālajiem izvirtuļiem domāti bordeļi, kuros iespējams savas tieksmes apmierināt ar mājdzīvniekiem, mājlopiem un pat putniem, pavēstījusi valsts ierēdne Madelēna Mārtina, kura uzrauga dzīvnieku aizsardzības jautājumus.

Viņa aicinājusi noteikt kriminālatbildību par seksu ar dzīvniekiem.

«Pašlaik Vācijā sodāma ir tikai pornogrāfisku attēlu, kuros attēloti zoofilijas akti, izplatīšana, bet ne pati zoofilija,» sarunā ar laikrakstu «Frankfurter Rundschau» skaidrojusi Hesenes federālās zemes dzīvnieku aizsardzības aģentūras darbiniece Mārtina. Absurdā situācija izveidojusies jau 1969. gadā, kad pants par zoofiliju tika izņemts no kriminālkodeksa, bet parlamentārieši to piemirsa iestrādāt jaunajā dzīvnieku aizsardzības likumā.

Ierēdne paziņojusi, ka viņas vadītā aģentūra regulāri no likumpaklausīgiem vāciešiem saņemot ziņas par kaimiņiem, kuri piekopjot zoofiliju, tāpat esot zināms, ka atvērtas speciālas prieka mājas zoofiliem, bet internets čumot un mudžot no pamācībām, kā pareizi veikt seksuālo aktu ar dzīvnieku. «Saskaņā ar pašreizējo likumdošanu mēs šādiem ļaudīm neko nevaram padarīt,» sūdzējusies Mārtina. Viņa norādījusi, ka lietu par nežēlīgu attieksmi pret dzīvniekiem iespējams ierosināt tikai tad, ja tiek pierādīts, ka lopiņš orģiju laikā ir nopietni savainots. «Dzīvnieku aizsardzības likumā nepieciešamas steidzamas izmaiņas, un zoofilija ir pilnībā aizliedzama,» rezumējusi Mārtina.