Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

"PeR" popularizē "zāli" un balsu pirkšanu

© Vakara Ziņas

Ja «Eirodziesmas» pirmajā pusfinālā tiktu piešķirta balva par atraktivitāti un veiksmīgāko komunikāciju ar otrpus TV ekrāniem sēdošajiem, to pilnīgi noteikti izcīnītu grupa «PeR», kas par saviem dialogiem ar intervētājiem izpelnījās aplausus.

Eirovīzijas nacionālajā atlasē neuzvarēt bez labas dziesmas un interesanta priekšnesuma – tas ir skaidrs. Taču arī prasme sevi pasniegt intervijās ir būtiska, un šajā jomā sevi teicami pierādīja tikai 18 gadu jaunais grupas «PeR» līderis Ralfs Eilands. Gaidot balsojuma rezultātus, viņš skatījās savā mobilajā tālrunī un, Valtera Frīdenberga vaicāts, vai konkrētajā brīdī pats par sevi balso, Ralfs citēja kādu interesantu ierakstu «tviterī». Proti, tajā bija vēstīts, ka esot jābalso par «PeR» dziesmu «Disco Superfly», jo «tad visi zinās, ka Latvijā ir labākā «zāle»»... «Tā bija balta patiesība!» »VZ« aizdomas par uzspēli likvidēja Ralfs. «Skatījos trīs populārākos «tvītus» par Eirovīziju, un viens no tiem bija tieši ar šādu tekstu. Kad es to nolasīju tiešraidē, tad «tvītotājs» tīklā uzreiz pauda atzinību, ka viņa teksts esot pieminēts.»

Ralfa otrs tiešraidē izteiktais jociņš bija daudz riskantāks: viņš paziņoja, ka visi, kas balsos par «PeR», no kolēģa Edmunda Rasmaņa dabūs piecus latus. «Cilvēki ir ar ļoti labu humora izjūtu: lielākoties pēc tam rakstīja, ka laikam jau savu «piecīti» nedabūs, bet vispār – turieties, džeki!» teica Ralfs. «Mums bija liels atbalsts nevis dēļ dziesmas, bet tieši dēļ tekstiem – ļoti liela sabiedrības daļa uztver šo konkursu kā joku. Nesaprotu, kāpēc daudzi mūziķi cenšas izlīst ārā no savas čaulas un radīt šim konkursam speciāli kādu dziesmu?! Mēs piedāvājam dziesmu, kas tikpat labi varētu būt arī mūsu albumā! Tāda nu ir grupa «PeR»!» norādīja Ralfs.