Štrombergam Amerikā māja, draudzene un "Audi Q7"

© F64 Photo Agency

Laikā, kad Latvijā izvēlēti sportisti Gada balvai sportā, uz neilgu laiku dzimtenē iegriezies olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs. Viņš jau iedzīvojies Amerikā un pieradis pie turības, tomēr svešumā ilgojas pēc ģimenes, draugiem un dzimtās valodas.

Traumas dēļ pievēršas PR

Ja salīdzina ar to Māri Štrombergu, kurš ieguva zeltu olimpiskajās spēlēs, tagadējais šķiet daudz nopietnāks un nobriedušāks, lai arī ik pa laikam sarunā uzdzirkstī pa jociņam. Šogad pasaules čempionātā Štrombergs gan ieguva otro vietu, tomēr sezona nav bijusi no veiksmīgākajām – pagājušā gada novembra beigās viņš guva traumu, tāpēc aptuveni pusgadu nācās iztikt bez braukšanas. Pa to laiku sportistam gan bijuši citi pienākumi: gājis uz skolām, runājis ar bērniem, un izskatījies, ka komandas bosiem un cilvēkiem tādas lietas patikušas pat labāk nekā gūtās uzvaras. «No vienas puses, no šīs sezonas palikušas pozitīvas emocijas, no otras – diezgan mokoši, ja nejūties kā tu pats un neesi pārliecināts par saviem spēkiem. Sezonas beigās fiziski it kā biju atguvis formu, bet psiholoģiski nē, tāpēc arī pēdējos mačus izlaidu. Pasaules čempionāta otrā vieta bija zināmā mērā pārsteigums, jo īsti gatavs mačiem nebiju,» »VZ« stāsta Štrombergs.

Pierod pie labām lietām

«Protams, pierod pie laika apstākļiem Kalifornijā, kur vienmēr ir vasara un saule, nav drūmo laika apstākļu,» jautāts par sadzīves apstākļiem ASV, atzīst Štrombergs. Tagad viņš par savām mājām vairāk uzskata Ameriku, kur ir visa iedzīve un pirms gada Murrjetē, kas atrodas starp Sandjego un Losandželosu, iegādāta māja. «Tā ir vienstāvu māja, taču tīri pieklājīga. Ir četras guļamistabas, trīs vannasistabas. Tuvākā pludmale gan ir kādu 40 minūšu braucienā, bet tuvākā BMX trase – 30 minūšu attālumā. Amerikai jau tie neskaitās lieli attālumi, un pie tā pierod,» tā sportists, piebilstot, ka patlaban dzīvo kopā ar draudzeni Natašu, kura, par spīti krieviskajam vārdam, esot amerikāniete.

Arī auto Štrombergs iegādājies tīri pieklājīgu – «Audi Q7». «Esmu liels vācu mašīnu fans. Vairāk gan BMW fans, bet tā sanāca, ka iegādājos «Audi». Ar to gan jau braucu divus gadus un domāju drīzumā mainīt,» spriež BMX braucējs. Štrombergs neuzskata, ka turība būtu kaut ko mainījusi viņa raksturā. «Varbūt ir kādas lietas, pie kurām pierodi, tomēr pa lielam esmu tas pats vecais Štrombergs. Kad atbraucu uz Latviju – satiekos ar vecajiem čomiem. Mana ģimene, mana valoda un draugi, ar kuriem jokot, –

tas ir tas, kā man pietrūkst Amerikā. Īsti draugi man ir tikai daži, un tie visi dzīvo Latvijā.

Svarīgākais