"Jauno vilni" apsēduši spekulanti

© F64

Oficiāli teju visas biļetes uz festivālu «Jaunais vilnis» jau ir izpirktas. Interesanti, ka pirmās, kas pazuda no apgrozības, bija tā sauktās VIP biļešu paketes pie galdiņa ar desmit vietām, kuru cena bija ap 20 000 latu.

Pašlaik darbu sākuši spekulanti, kas biļetes uz festivālu mēģina notirgot uz pusi dārgāk vai arī iesmērēt nekam nederīgu papīra gabalu.

«Pārdodu biļetes uz koncertu «Jaunais vilnis». Ir pieejamas biļetes uz 26., 29. un 31. jūlija koncertiem. Vienas biļetes cena 65 Ls, 24. un 25. rinda. Iespējama piegāde Rīgā. Biļetes iegādātas «Biļešu servisa» kasēs,» – šāda un līdzīga satura sludinājumi ir atrodami gan pašmāju, gan Krievijas interneta portālos. Pārsvarā šo sludinājumu autori tirgo biļetes vismaz ar 15 latu uzcenojumu.

Reāli «Jaunā viļņa» biļešu cenas svārstās no 20 līdz 170 latiem – viss atkarīgs no izvēlētās sēdvietas un apmeklējuma dienas. Uz konkursa pirmo un pēdējo dienu visas biļetes ir izpirktas, un to cenas sludinājumos svārstās no 65 līdz 2000 latiem. Uz otro un trešo konkursa dienu, kad oficiālās biļešu cenas ir no 20 līdz 80 latiem, tās vēl ir palikušas lielā daudzumā. Šogad pieaugusi visu dienu koncertu biļešu cena elitārajām sēdvietām: pērn par iespēju apmeklēt visus festivāla koncertus un sēdēt pirmajās piecās rindās bija jāšķiras no 1800 latiem, šogad šī biļete maksā 2000 latu.

Interesanti, ka ir cilvēki, kuri festivāla biļetes tirgo nevis par pašizmaksu, bet krietni zem to oficiālās vērtības. Kāds manīgs vīrs portālā «ss.lv» ir ielicis vairāk nekā desmit sludinājumus, kuros minēts, ka tirgo biļetes par 20 latiem. Sazinoties ar sludinājuma autoru, vīrietis »VZ« piedāvāja savā īpašumā iegūt vismaz 14 biļetes piektajā un sestajā rindā uz noslēguma koncertu. Katras biļetes cena ir 20 latu. Oficiālajā tirdzniecības vietā šo biļešu cena bija, sākot no 80 latiem. Iemeslu, kāpēc vīrietis biļetes pārdod tik lēti, tirgonis nemēģināja precizēt un no »VZ« kā potenciālā pircēja atvairījās, pārtraucot telefonsarunu.

VIP ložās, kur konkursa dalībnieku un Krievijas estrādes zvaigžņu priekšnesumus var baudīt pie šampanieša glāzēm un uzkodu šķīvjiem, biļešu cenas kļuvušas vēl augstākas – iekļūšana uz festivāla atklāšanas un noslēguma koncertiem maksā no 350 līdz 500 latiem, bet VIP ložas paketi visām dienām var iegādāties par 20 000 latu. Paketē ietilpst visu dienu koncerta apmeklējums un galdiņš VIP zonā desmit personām. Galda standarta komplekts ir pudele šampanieša (parasti tas ir «Mōet & Chandon»), kā arī vieglās uzkodas. Kā noskaidroja »VZ«, VIP zonā vairs nav brīvu vietu un sludinājumu portālos VIP pakete tiek tirgota, sākot no 30 000 eiro.

Svarīgākais