Jenny May savulaik ticējusi papardes ziedam

© Publicitātes foto

Līgo vakarā dziedātāja Jenny May apņēmusies pabūt pat divos koncertos, tā ka pašai laika svinībām neatliks. Turklāt kā jaunajai māmiņai viņai arī nepiedienētu piedalīties dažādās delverībās – tās sastrādātas jau bērnībā.

Maģiskajā 23. jūnijā dziedātāja Jenny May (Maija Stuģe) būs redzama un dzirdama gan Saldū, gan Cēsu apkaimē esošajos «Rakšos». «Kā pagūšu [uz abiem pasākumiem]? Hmm... Pat nezinu, kaut kā jāpagūst!» par to vēl pat nebija aizdomājusies Maija. «Svētki mūziķiem jau parasti ir tas laiks, kad vislabāk var nopelnīt. Ja kādi svarīgi, ģimeniski svētki, tad atsakos kaut kur braukt un uzstāties, bet Jāņi diemžēl vairāk kļuvuši par tādiem kā dzeršanas svētkiem, tāpēc arī «parakstījos»,» savās pārdomās ar »VZ« atklāti dalījās dziedātāja.

Viens gan ir skaidrs: uz pasākumiem viņu vedīs draugs Gatis Babris, bet šā gada sākumā dzimusī meitiņa Sāra palikšot vecmāmiņas auklēšanā. Ar Jāņu nakts burvības apcerēšanu Maija īpaši neaizraujas: bērnībā gan viņa esot cītīgi rakstījusi dzejolīšus, pati tos dziedājusi, bet naktī kopā ar savu par gadu vecāko brāli gājusi meklēt papardes ziedu – viņa tiešām ticējusi, ka tāds eksistē! Pēdējos gados gan Jenny May svētku svinēšana sanākusi visāda. Piemēram, dzīvojot Austrijā, viņa pat piemirsusi, ka dzimtenē ir Līgo svētki: «Mammai piezvanīju 25. datumā, viņa man vaicāja, kā tad es nosvinēju [Jāņus], un tikai tad atminējos, ka tādi bijuši.» Savulaik citkārt viņa kopā ar draudzenēm Jāņos sarīkojusi svinības tradicionālā latviešu stilā Vācijā, ar vainagiem, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram – vācieši esot bijuši izbrīnā ieplestām acīm!

Svarīgākais