Ievai Plaudei milzīgie parādi netraucē būt smalkai

© Vakara Ziņas

Ap­rī­ļa vi­dū ik ga­dē­jus ri­si­nās «Bal­ti­jas ba­le­ta fes­ti­vāls», ku­ra cen­trā­lais pa­sā­kums bi­ja 19. ap­rī­lī ope­rā no­tie­ko­šais no­slē­dzo­šais šovs. Zī­mī­gi, ka šo pa­sā­ku­mu ap­mek­lē­ja arī šā fes­ti­vā­la pēr­nā ga­da pat­ro­ne­se uz­ņē­mē­ja Ie­va Plau­de-Rē­lin­ge­re ar sa­vu lau­lā­to drau­gu, – pat ša­jās die­nās pie­ņem­tais tie­sas lē­mums par uz­ņē­mē­jas ban­kro­tu ne­bi­ja šķēr­slis, lai ap­mek­lē­tu tā­du smal­ku pa­sā­ku­mu.

«Bal­ti­jas ba­le­ta fes­ti­vā­la» krāš­ņā­kais no­ti­kums ne­no­lie­dza­mi bi­ja uz ope­ras ska­tu­ves re­dza­mais no­slē­gu­ma šovs. Bi­ļe­tes uz šo pa­sā­ku­mu mak­sā­ja, sā­kot no 25 la­tiem, to ap­mek­lē­ja vir­kne cil­vē­ku no tā sau­ktā sa­bied­rī­bas krē­ju­ma. Starp ap­mek­lē­tā­jiem bi­ja arī par mak­sāt­ne­spē­jī­gu pa­slu­di­nā­tā uz­ņē­mē­ja Ie­va Plau­de-Rē­lin­ge­re ar vī­ru Jir­ge­nu Rē­lin­ge­ru. Jā­pie­bilst, ka uz­ņē­mē­ja ar vī­ru priekš­ne­su­mus de­vās vē­rot ne­vis kaut kur zā­les no­stū­ri, bet lo­žās, kur bi­ļe­šu ce­na ir kriet­ni augst­āka. Ie­priek­šē­jos ga­dus Plau­de-Rē­lin­ge­re bi­ja fes­ti­vā­la pat­ro­ne­se un no­slē­gu­ma pa­sā­ku­mā ti­ka aici­nā­ta teikt ru­nu līdz­ās valsts augst­āka­jām amat­per­so­nām. Ie­priekš tie­ši vi­ņa fi­nan­si­āli vi­sai dās­ni at­bal­stī­ja šo pa­sā­ku­mu.

Šā ga­da sā­ku­mā tie­sa lē­ma, ka mak­sāt­ne­spē­jī­gā uz­ņē­mē­ja turp­māk mē­ne­sī iz­tik­šot ar 600 la­tu al­gu «uz ro­kas», no ku­ras kre­di­to­riem, kam vi­ņa pa­rā­dā vai­rāk ne­kā sep­ti­ņus mil­jo­nus la­tu, tiks 50 la­tu mē­ne­sī. Tas no­teikts Rī­gas Vid­ze­mes priekš­pil­sē­tas tie­sā ap­stip­ri­nā­ta­jā Plau­des-Rē­lin­ge­res «Man­tas pār­do­ša­nas un kre­di­to­ru pra­sī­ju­mu ap­mie­ri­nā­ša­nas plā­nā». Sa­ska­ņā ar šo do­ku­men­tu Plau­des-Rē­lin­ge­res per­so­nis­kās pa­rād­sais­tī­bas pār­snie­gu­šas 7,18 mil­jo­nus la­tu. «No­rde­a ban­kai» uz­ņē­mē­ja ir pa­rā­dā 172 000 la­tu par jau krī­zes lai­kā ie­gā­dā­to Vec­rī­gas dzī­vok­li, «SEB ban­kai» – di­vus mil­jo­nus eiro par īpa­šu­mu Rī­gā, Jug­las krast­ma­lā 1, «Parex ban­kai» – vai­rāk ne­kā 4,6 mil­jo­nus la­tu u.tml.

Svarīgākais