Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Annija Putniņa: Zvaigznes parādīs īsto ceļu

© LIESMA KALVE

«Stāsts ir par vientuļu, nomaldījušos dvēseli, kas apstājusies dzīves krustcelēs un nespēj atrast spēku un drosmi doties tālāk,» saka dziedātāja un vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Viņa izdevusi savu pirmo singlu angļu valodā «You are not alone», kam uzfilmēts arī video.

Dziesma, kuras mūzikas autors ir Rihards Zaļupe, bet tekstu radījusi Annija, aicina atcerēties, ka mēs nekad šai pasaulē nebūsim vieni, jo virs mums ir Visums, zvaigznes un gaisma, kas parādīs īsto ceļu.

«Šī dziesma nav klasisks radio formāts, tas ir kas nebijis un noteikti aizvedīs klausītāju citā dimensijā,» saka Annija Putniņa. Viņa domā, ka tieši ziema un laiks ap ziemas saulgriežiem, kad mēs mazliet piestājam un palūkojamies uz sevi, ir ļoti būtisks daudzu cilvēku dzīvē, jo tas raisa un liek atbildēt uz dzīves «lielajiem jautājumiem».
«Kāds šai laikā piestāj tik uz mirkli, bet kādam citam tas izvēršas smagāks, pat depresīvs. Jo, iespējams, viņš ir nodots, pamests, šķietami palicis viens savas dzīves krustcelēs, kur visapkārt ir tumsa… Manā paziņu lokā ir daudz tādu cilvēku,» saka dziedātāja, vēlreiz uzsverot, ka viņa ar šo dziesmu grib atgādināt, ka mēs šai pasaulē nevaram būt vieni. Jo ir Dievs un ir cerība.

Foto: Liesma KALVE

«Es pati, piemēram, daudz runāju ar zvaigznēm. Es dzīvoju ārpus Rīgas, kur nav tik daudz gaismas, līdz ar to var labi saskatīt zvaigznes.

Un mani arī interesē, kas notiek debesīs…» saka Annija Putniņa, atklājot, ka dziesma «You are not alone» pie viņas atnāca, tumšā rudens vakarā Saulkrastu pludmalē.

Savukārt dziesmas videoklips filmēts Limbažu novada Puikules muižā, un tajā piedalās arī Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis (attēlā). Abus saista jau sena pazīšanās, savulaik viņi kopā arī spēlējuši Ziemassvētku izrādē bērniem «Kraukšķītis».

Foto: Liesma KALVE

Annija stāsta, ka filmēšanas laikā dažās muižas telpās un bēniņos bijis ļoti auksts - ziemas nakts kadros temperatūra sasniegusi pat mīnus 10 grādus. «Tā man bija jauna un ļoti interesanta pieredze. Vienmēr esmu gribējusi uzfilmēt videoklipu ziemas apstākļos. Tagad vēl vairāk apbrīnoju aktierus un radošo komandu, kas strādā filmēšanas laukumos daudzas stundas skarbos laikapstākļos - tas nemaz nav viegli!»

Foto: Liesma KALVE