Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Gundegas Skudriņas stāsts par vakarkleitu, kuras nav

© Ģirts Ozoliņš/F64

Ko dara Gundega Skudriņa, ja viņai jādodas uz ceremoniju Romā, pat jākāpj uz skatuves, jāievēro «dreskods», bet svētku tērps starp visiem darbiem un filmēšanām palicis Rīgā?

«Outfits» 20 minūtēs

Gundega kādu brīdi papukojas un tad «ieslēdz radošumu». «Tātad - čemodānā ir vismaz viena melna kleita. Der! Pa ceļam var atklāt auduma veikalu, kurā nopērku zelta auduma gabalu (8 eiro). Pie mēteļa, izrādās, ir dekoratīva spraužamadata, ar kuru piestiprināt audumu pie kleitas. Ir, paldies dievam, melna jostiņa čemodānā un dažādi auskari. Ir blakus lieliski čaļi, kuri atbalsta. Mārcis pēdējā brīdī no diviem auskariem uzmeistaro jaunus, stilīgus aksesuārus. Un «voila» - tērps gatavs! Ar diviem džentlmeņiem pie sāniem un jauno «outfitu», kas tapis 20 minūtēs, ceremonijai gatava. Ha! Uzminiet, cik komplimentus saņēmu tajā vakarā un cik ļaudis man pajautāja, kāda zīmola kleita tā ir?...» tā, atgriezusies no «BEA World Festival», kas šogad svinēja 20 gadu jubileju, saviem «Facebook» draugiem rakstīja pasākumu organizatore, radošās apvienības «Skudras Metropole» radītāja un vadītāja Gundega Skudriņa.

Uzminiet, cik komplimentus Gundega saņēma tajā vakarā un cik ļaudis viņai pajautāja, kāda zīmola kleita tā ir… / Foto no Gundegas Skudriņas personiskā arhīva

Sajūta kā vinnēt «Oskaru»

Latvijas-Ukrainas kopprojekts «Ukraine. Residence of Freedom» («Ukraina. Brīvības rezidence»), kas apvienoja Ukrainas un Latvijas māksliniekus, lai caur mākslas valodu aktualizētu brīvības tēmu, un kura virsproducente ir Gundega Skudriņa, festivālā, kurā šogad tika iesniegts rekordliels darbu skaits - 333 absolūti lieliski darbi no 26 valstīm un 86 aģentūrām - kategorijā «Non Profit» («Labākais bezpeļņas labdarības pasākums») saņēma bronzu!

«Katrs mūsu kategorijā iesniegtais darbs rāva sirdi no krūtīm laukā. Par bezpajumtniekiem, karā cietušiem cilvēkiem un invalīdiem utt.

Tā ir milzu laime darīt savu darbu, kaut par mazu kripatiņu pasaulei nesot gaišumu un iestājoties par vissvarīgākajām vērtībām - cilvēkmīlestību, brīvību, līdzvērtību, cieņu, atbalstu, palīdzību,» saka Gundega Skudriņa.

Viņa uzsver, ka tas vispār nav stāsts par zeltu, sudrabu vai bronzu, bet tikai par to, kā kopīgi varam palīdzēt. Radīt gaismu, mūsu gadījumā - brīvības virzienā.

Ar diviem džentelmeņiem pie sāniem un jauno «outfitu», kas tapis 20 minūtēs, Gundega ir ceremonijai gatava! / Foto no Gundegas Skudriņas personiskā arhīva

«Man ir liels prieks par pirmo vietu un «Grand Prix», ko piešķīra vāciešu radītam projektam par bezpajumtniekiem. Aleluja, pasaule iet pareizā virzienā!» cerīga ir Gundega Skudriņa. Viņa atklāj, ka šim projektam pie bronzas klāt vēl ir zelta «Bea World» zvaigzne - «People’s Choice Awards».

«Wow! Paši apstulbuši! No žūrijas saņemt visaugstākās godalgas konkrētās kategorijās ir ļoti pagodinoši, bet saņemt visa lielā festivāla un konkursa zelta zvaigzni par projektu, par kuru balso paši industrijas pārstāvji, kuru darbi ir vienkārši apbrīnojami, tas ir «amazing»! Nedaudz ir sajūta kā vinnēt «Oskaru»…» atzīst pasaulē augsti novērtētā pasākumu organizatore.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Gundega atklāj, ka viņai bijušas kleitas gan ar taureņiem, gan apdrukātas ar pieclatniekiem, gan «simt un vienu reizi» pārtaisītas un pat vilktas otrādi. «Man bijis tā, ka cilvēki man lidostā sekojuši un es jau kļuvu tramīga, bet izrādījās, ka viņi vienkārši grib pajautāt, no kurienes man ir tie zābaki pie svārkiem. Tie bija mūsu pašu dizaineres Aļonas Bauskas darināti.»