Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Diāna Zande: Mīlestībai dažreiz vajadzīga arī kūka

© no personīgā arhīva

«Pirmo kūku izcepu desmit gadu vecumā, un kaimiņu vecāsmammas dotās receptes ilgu laiku bija mani «meistarstiķi»,» saka aktrise, psiholoģe (Dr. psych.), kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite Diāna Zande.

«Kad piedzima trīs vecākie bērni, šuvu, pāršuvu, adīju, konservēju un katru nedēļu cepu maizīti nevis tāpēc, ka dikti gribēju, bet tolaik tā varēja iztikt lētāk, un es pratu «no cirvja» zupu izvārīt. Kad sadzima jaunākie, drīz sāku studijas un 11 gadus biju visai švaka mājsaimniece, jo katru brīvo mirkli mācījos «kā traka»,» tā saviem draugiem un sekotājiem viņa raksta savā «Instagram» kontā.

Diāna atklāj, ka plānās pankūkas cepusi tikai vasarās, kad jutusies kaut cik atpūtusies no studiju un darba maratona. «Šobrīd domājot par to laiku, šermuļi metas, cik grūti bija. Kādas vēl kūkas! Nu jau pagājis laiks, kopš bērni savās dzīvēs, esam iedzīvojušies laukos un šogad, it kā slūžas beidzot vaļā, ļaujos mājsaimniecības priekam, stumjot burkās, cepot kūkas un - jā, baudot pēcpusdienas tēju divatā. Tūlīt būs. Angļu tēja, itāļu ābolkūka, smalkas mežģīnes, brīdis divatā starp to, kas izdarīts, un to, kas jādara pēc tam.»

Diāna nezina, vai vīriešiem mīlestība «iet caur vēderu», jo diez vai šādi izteicieni ir attiecināmi uz visu vīriešu populāciju. Bet viņa zina, ka mīlestībai ir vajadzīgs laiks un miers. Un dažreiz kāda kūka.