Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Pirmais Baltijas valstu Ziemassvētku vecīšu salidojums

© Patrīcija Ašaka

Tuvojoties Ziemassvētkiem, kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tās septiņsimtgades svinību ietvaros 16. novembrī notika pirmais Baltijas valstu Ziemassvētku vecīšu salidojums.

Ziemassvētku vecīšus no Latvijas salidojumā pārstāvēja viens no zināmākajiem dziedošajiem Ziemassvētku vecīšiem ar vairāk nekā 40 gadu stāžu Ainārs Ašaks, kuram ir arī Lapzemes sertifikāts, Ziemassvētku vecītis Sandijs Krastiņš un dziedošais Ziemassvētku vecītis Kārlis Ārgalis Straumēns.

Viļņā, Katedrāles laukumā, Ziemassvētku vecīši atklāja īpašu svētku rezidenci, kur katras valsts Ziemassvētku sūtņi apmeklētājus priecēja ar īpašu muzikālu programmu - gan dziedot, gan dejojot, gan iesaistot bērnus rotaļās.

Darbīgie un nenogurdināmie Ziemassvētku vecīši Ģedimina pils Baltijas ceļa zālē parakstīja kopīgu deklarāciju, apliecinot, ka arī šogad katrā Baltijas valstī tiks svinēti Ziemassvētki! Un bērni, kas labi uzvedušies un būs uzrakstījuši vēstules, saņems rūķu sarūpētās dāvanas. Deklarācijā arī tika apstiprināts, ka otrais Baltijas valstu Ziemassvētku vecīšu pārstāvju salidojums nākamgad notiks Rīgā. Tikmēr Lietuvas pārstāvis Kaledu Senelis jau 2024. gada janvārī dosies ciemos pie bērniem uz Ukrainu - Kijivu, Ļvivu un Harkivu -, lai nodotu Ziemassvētku sveicienus un dāvanas no visiem baltiešiem.

Baltijas Ziemassvētku vecīši ir savstarpēji konsultējušies un informē visus, ka: *Ziemassvētku brīvdienas nepielūdzami tuvojas visai Baltijai - Lietuvai, Latvijai un Igaunijai - un šogad tās atkal smaržos pēc piparkūkām, eglēm, mandarīniem un būs ļoti svinīgi, skaisti, gaiši, silti un dzīvespriecīgi;

*šie Ziemassvētki atkal būs piepildīti ar bērnu smiekliem, dziesmām, dzejoļiem, aizraujošām spēlēm un brīnumiem;

*visiem bērniem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā ir tiesības saņemt dāvanas!