Anta Eņģele: Novembri izjūtu kā enerģētiski spēcīgu mēnesi savas dzimšanas dienas dēļ

© GINTA ŠPATE

«Pateicoties savai dzimšanas dienai, tumšais gadalaiks man paiet iekšēji smeldzīgi un reizē laimīgi,» saka dziesminiece Anta Eņģele. Viņai dzimšanas 14. novembrī.

Pārbaudīta vērtība lieliskam vakaram

Anta stāsta, ka bērnībā viņa ļoti gaidīja savu dzimšanas dienu un viņas iekšējais bērns savu prieku par novembri nav pazaudējis.

«Protams, šī diena man ir ļoti īpaša, un es gādāju notikumu sev un vistuvākajiem. Daudzreiz šis vakars paiet uz skatuves un pēc tam - ar sirsnīgu pasēdēšanu kopā ar kolēģiem. Man patīk, ka ir dažādi,» saka jubilāre, atklājot, ka šogad savā dzimšanas dienā viņa sevi lutināja spa un bija kopā ar vistuvākajiem. «Tā ir pārbaudīta vērtība lieliskam vakaram,» viņa sapratusi.

Viņa atceras, ka bērnībā gaidījusi, ka viņai uzdāvinās smago mašīnu no koka, bet - uzdāvināja vācu lelli no gumijas... «Es viņai mazliet apgriezu matus un noliku sēdēt uz klavierēm. Par viņas turpmāko likteni neko vairs nezinu. Toties vidusskolā trīs gadus gāju auto klasē, kur iemācījos salikt un izjaukt virzuli un karburatoru, un stūrēt smago ZIL. Tā ka savu kāroto dāvanu tomēr saņēmu, un vēl ar uzviju!» jubilāre ar smaidu atminas.

Dievina tikties ar cilvēkiem

«Novembri izjūtu kā enerģētiski spēcīgu mēnesi savas dzimšanas dienas dēļ, un mans ķermenis jūtas harmonijā arī ar tumšajiem vakariem,» apgalvo jubilāre, piebilstot, ka ir gan viens noteikums: viņas ķermenim ir jādod daudz sildīties, tāpēc Anta iet uz pirtīm.

«Un labi vien ir, ka lielās atzīmējamās svētku dienas iekrīt veļu laikā. Ar svētku pasākumiem un gaismiņām to tiešām pārlaist ir vieglāk,» viņa saka, atzīstot, ka mīļāki viņai tomēr ir siltie gada mēneši.

Mirkli pirms ieiet savā jaunajā dzīves gadā, Anta atsauc atmiņā šajā piedzīvoto.

«Šajā gadā man bija koncertu maratons - no maija līdz pat oktobrim. Esmu ārkārtīgi pateicīga, ka mani aicina dziedāt visā Latvijā. Es dievinu braukāt pa Latvijas ceļiem uz man nezināmām vietām un tikties ar vietējiem cilvēkiem. Katra tāda reize ir kā jaunatklājums, un es smeļos un aplīpu ar dzīvot azartu un dāsnumu, kas nāk no cilvēkiem. Domāju, klausītāji pat nenojauš, kādi transformējoši procesi koncerta laikā notiek manī pašā. Tas ir tāds neaptverams pateicības un laimes sajaukums, ko nevar vārdos pateikt.»

Ļoti liela uzticēšanās

Dziesminiece stāsta, ka pēc neliela atvaļinājuma ir atsākusi koncertēt.

25. novembrī viņa būs Liepājā, kur dziedās koncertā, pieminot Austru Pumpuri 95. dzimšanas dienā.

«Šie visi ir atvērtie, publiskie pasākumi. Bet paralēli publiskajiem pasākumiem mani aicina dziedāt arī ļoti privātos ģimenes godos. Man tas nekad nav pats par sevi saprotams, jo uztveru to kā ļoti lielu uzticēšanos,» uzsver Anta Eņģele.

Novēliet jubilārei ziemā siltus kultūras namus un baznīcas pilnus ar klausītājiem!