Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Intars Busulis atbild uz neērtiem jautājumiem

© LINDA LAUVA  

Pirmo reizi par dziedātāju Intaru Busuli ir tapusi filma – «Mans tētis – Intars Busulis». Tā ir ļoti atklāta, sirsnīga un arī humora pilna filma par Intara dzīvi no viņa četru bērnu – Lenija, Emilijas, Amelijas un Jāņa – perspektīvas.

Filma savu pirmizrādi piedzīvoja 25. oktobrī kinoteātrī «Splendid Palace», kur notika arī Intara Busuļa un Abonementa orķestra jaunā albuma «Spēlē savā burvju flautā» prezentācijas koncerts.

Filmas režisori ir Edgars un Anna Lūsiņi, kā arī Intara Busuļa bērni. Viņi filmā intervē tētim tuvus un viņa dzīvē nozīmīgus cilvēkus, kā arī meklē atbildes uz ne tik ērtiem jautājumiem.

«Man dažkārt tiešām nebija viegli atbildēt uz jautājumiem par manu biežo prombūtni, par attiecībām ar savu mīļoto sievu Ingu, par saviem sapņiem. Tik ļoti atklātas intervijas man nekad dzīvē nav bijušas,» atzīst Intars Busulis.

Šī ir arī pirmā reize, kad Intars Busulis ļauj ielūkoties savā ikdienā, ieved savā mājā un ļauj iepazīt sevi un savu ģimeni tik tuvu kā nekad iepriekš.

Intara Busuļa faniem šī filma ir unikāla iespēja uzzināt, kas veidojis mūziķi par tādu personību, kādu to pazīst un mīl tūkstošiem cilvēku visā Latvijā un arī ārpus mūsu valsts robežām.

Intara vecākā meita Emilija, kura arī kāpa uz «Splendid Palace» skatuves, lai pieteiktu jauno filmu, atzina, ka šis ir bijis ļoti interesants piedzīvojums. «Līdz šim tētis vienmēr ir nodalījis darbu no mājām, tāpēc būs nepierasti redzēt mūs uz kino ekrāniem. Tas mūsu ģimenei ir īpašs notikums!» viņa uzsvēra.

Filmu «Mans tētis - Intars Busulis» varēs redzēt arī unikālos kino seansos: 4. novembrī Liepājā, 5. novembrī Ventspilī, 10. novembrī Valmierā, 14. novembrī Cēsīs, 24. novembrī Rēzeknē. Visos kino seansos piedalīsies arī Intars Busulis.

SIRSNĪGĀKIE FILMAS MOMENTI:

Vecākais dēls LENIJS:

«Kad es biju maziņš, bija tā, ka tētis bieži trūka mājās. Pat likās dīvaini, ka viņš bija mājās. Wow, ok, labs pārsteigums!»

Jaunākais dēliņš JĀNIS:

«Kāpēc, tēti, tev tik daudz jāstrādā?»

Jaunākā meita AMELIJA:

«Viņam patīk pļaut zāli un - viņam arī patīk dziedāt. Man liekas, ka dziedāt labāk patīk.»

Vecākā meita EMILIJA:

«Kad mēs strīdamies, viņš vienmēr strīdu pataisa psihāku. Mēs abi divi esam bišķiņ psihi, tas nav labi, bet nu - tādi esam. Tāpēc vienmēr tie strīdi izvēršas drausmīgāki. Un tāpēc man nepatīk ar tēti strīdēties.»

Vecākais dēls LENIJS:

«Jā, ir grūti ar viņu strīdēties jo viņam liekas, ka viņam vienmēr ir taisnība. Viņam ir grūti otram piekāpties. Bet, ja viņš tomēr atzīst savu, vainu, viņš pēc tam tā pielīdīs…»

EMILIJA:

«Jā, viņš pēc tam ļoti pielien… Bet tas ir forši un mīļi.»

Maestro Raimonds PAULS:

«Kad zvanīju viņa mammai, viņas pirmais teikums bija: «Ko tad mans bandīts atkal ir sastrādājis?» Domāja, ka zvanu, lai par kaut ko sūdzētos.»

«Puikas gados viņš bija kā visi - ar saviem gājieniem, ar latvieša pašpuikas stilu. Tas viņam līdz pat šai dienai «iet no rokas», man ir prieks. (..) Bet viņu pārāk daudz slavēt ar’ nevajag, paliks iedomīgs.»

«Kad Intars sāk runāt, nekad nevar zināt, ar ko tas beigsies. Tāpēc mūziķi aiz muguras vienmēr saskatās un gaida, kas notiks… Viņam daudz kas izdodas asprātīgi, bet kādreiz arī nošauj garām, tas ir vairāk kā skaidrs.»

Humorists Maksims GALKINS un AMELIJA:

- Kāds viņš ir kā tētis?

- Viņš ir… stingrs tētis.

- Nopietni? Stingrs? Tev nenākas viegli? Saki, vai viņš bieži mājās dzied?

- Viņš dzied šķūnī, tur viņam kabinets.

- Bet varbūt viņš tāpēc ir tik stingrs, ka viņš strādā šķūnī? Varbūt ielaidiet viņu mājā…

AMELIJA un TĒTIS:

- Tēti, kas ir tavs labākais draugs?

- Mans labākais draugs, man liekas… Nē, es jūtu - tā ir tava mammīte.

AMELIJA un MAMMA:

- Kā tētis tevi bildināja?

- Nu, zini, kā bija - tētis mani nebildināja. Mani drīzāk vecāki bildināja, viņi bija tie, kas teica: «Jums jāprecas». Un zini, kāpēc viņi tā teica? Tāpēc, ka man Lenijs bija vēderā, un tajos laikos, kad ar tēti bijām jauni, bija tā pieņemts - ja ir bērniņš vēderā, tad obligāti vajag aprecēties, lai būtu ģimene, lai būtu vīrs un sieva…

LENIJS un MAMMA:

- Vai tu vienmēr esi gribējusi daudz bērnu?

- Kad es biju jauna meitene, es, protams, spēlējos ar lellēm, sapņoju par baltu kāzu kleitu un ģimeni. Un vienmēr kaut kā domāju, ka man būs puisītis un meitenīte, ka būs divi bērni. Sanāca divreiz divi, un tas ir baigi forši! Tas ir ļoti forši! Jo vairāk bērnu, jo vairāk mīlestības, un tas ir ļoti, ļoti forši!

Intara sieva INGA:

«Tas bija 1997. gadā, man bija tikai 14 gadu, kad viens otru pamanījām. Bet no sākuma man viņš nemaz baigi nepatika, pat krita uz nerviem. Viņš bija tāds vienmēr pa gaisu, smējās, ķiķināja, pilnīgi nenopietns cilvēks. (..) Nezinu, vai sākumā tā bija mīlestība. Drīzāk baigā aizraušanās un rozā brilles. Mums bija forši kopā. Un tagad arī ir.»

Foto paraksti:

Intars Busulis un viņa ģimene: Lenijs (no kreisās), Emilija, Amelija, Jānis un sieva Inga Staško-Busule.

Filmā «Mans tētis - Intars Busulis» mūziķis pirmo reizi ļauj ielūkoties savā ikdienā, ieved savā mājā un ļauj iepazīt sevi un savu ģimeni tik tuvu kā nekad iepriekš.

Intars Busulis sava jaunā albuma «Spēlē savā burvju flautā» prezentācijas koncertā «Splendid Palace».

Intars Busulis un Abonementa orķestris.

«Līdz šim tētis vienmēr ir nodalījis darbu no mājām, tāpēc būs nepierasti redzēt mūs uz kino ekrāniem. Tas mūsu ģimenei ir īpašs notikums!» uzsvēra Intara vecākā meita Emilija.