Alpīnists Kristaps Liepiņš: Esam nepatīkami tuvu lielām problēmām

Alpīnists Kristaps Liepiņš visus, kam ir bērni, aicina stāties Jaunsardzē vai vismaz pašaizsardzības cīņu un izdzīvošanas pulciņos.  © Facebook

«Panikot nevajag! Bet nepieciešams ļoti skaidri saprast, ka esam nepatīkami tuvu lielām globālām problēmām, kurās «pastāvēt maliņā un tikai vērot» var nesanākt!» uzskata pazīstamais alpīnists, alpīnisma instruktors un grāmatas «Pamirs mana sirds mīlestībā» līdzautors Kristaps Liepiņš.

«Migrantu pieplūdums, kaimiņvalstu agresija, kara draudu eskalācija, noziedzības līmeņa pieaugums… Esi Zemessardzē? Esi sagatavojis sev un tuvajiem arī plānu B? Esi runājis ar viņiem par iespējamajām drošības darbībām? Gatavojies ekonomiskai krīzei? Trenē ķermeni un prātu? Iesaku! Tas viss var noderēt! Ja nekas nenotiks - tāpat būsi ieguvējs. Lai nu tā būtu, ka nenotiks…» Kristaps Liepiņš raksta savā «Facebook» kontā.

Viņaprāt, tas, ko nesaprot daži mūsu naivie rozā poniju un gaišzilo vienradžu cienītāji - islāmā bērni netiek audzināti ar tautas dejām, koriem un rokdarbiem, bet ar «visaugstākais, esmu tavs kareivis!».

«Tā ka tie, kam ir bērni - laipni aicināti Jaunsardzē vai vismaz pašaizsardzības cīņu un izdzīvošanas pulciņos! Kas attiecas uz ekonomisko krīzi - agri vai vēlu tā būs! -, neesmu speciālists šajā jomā, bet varbūt var krīzei gatavoties, ieguldot naudu tālredzīgi. Netērējot to tam, kas pēc brīža var izrādīties nevērtīgs. Izglītojot sevi un tuvākos. Pārdomājot visu savā apkārtnē - kas patiešām ir noderīgs arī ārkārtas apstākļos. Un vēl: Latvija beidzot ārkārtas režīmā stiprinās robežu militārām vajadzībām un ievērojami palielinās NBS skaitlisko sastāvu.»

Vakara Ziņas

«Katrā braucienā pārsteidzošākais ir cilvēki – gan tie, ar kuriem vienojošs ir ceļš, gan tie, ar kuriem šai ceļā ir lemts satikties. Tas ir neticami, cik spēcīgus, radošus un gaišus cilvēkus mēs sastopam ceļā un ikvienā vietā, kur nonākam,» saka mūziķis, dziesmu autors, Latvijas Radio 5 direktors un «Velomūzikas» idejas autors Kārlis Kazāks.