Kailas ukrainietes protestē pret līgavu konkursu

© Scanpix

Skandalozi slavenās Ukrainas sieviešu organizācijas «Femen» aktīvistes, kā vienmēr puskailas, sarīkojušas protestu pret kādas Jaunzēlandes radiostacijas rīkoto konkursu – tā uzvarētājs kā balvu saņēmis ceļojumu uz Ukrainu, kura mērķis ir šajā valstī nolūkot sev līgavu.

«Ukraina nav bordelis», «Līgava papuasam» un «Laipni lūgti ellē» – ar šādiem plakātiem jaunietes kādu laiku gozējās pie Kijevas laulību reģistrācijas biroja. Kādēļ izvēlēta tieši šī iestāde, nav skaidrs, jo Jaunzēlandes radiostacijas «Rock FM» konkursa uzvarētājs (kāds vīndaris vārdā Gregs) apmeklēs Doņeckas un Zaporožjes pilsētas, kuru iepazīšanās biroji iesaistījušies neparastajā akcijā. «Femen» aktīvistes solījušas Gregam kārtīgu sagaidīšanu 23. martā, kad viņš ieradīsies Doņeckā.

BBC vēsta, ka līgavas meklēšanas konkurss radījis pretrunīgu reakciju arī Jaunzēlandē – daudzi ļaudis uzskata, ka no ētiskā viedokļa šādas akcijas nav pieņemamas. «Rock FM» gan vairākkārt uzsvērusi, ka radiostacija tikai kalpo kā starpnieks cilvēkiem, kuri izteikuši vēlmi atrast savu otro pusīti ar iepazīšanās sludinājumu palīdzību. «Mēs nevienu negatavojamies ar varu apprecināt un arī nenodrošinām, piemēram, kādas ukrainietes iebraukšanu Jaunzēlandē,» stāstījis radiostacijas programmu direktors Breds Kings. Viņš uzsvēris, ka balva ir ceļojums, 12 dienu ilga uzturēšanās Ukrainā un iespēja, izmantojot iepazīšanās dienesta «Endless Love» pakalpojumus, tikties ar izvēlēto simpātisko sievieti. «Vai viņi pēc tam precēsies un atgriezīsies Jaunzēlandē, vairs nav mūsu daļa. Ja tā, viņiem pašiem būs jārūpējas par nepieciešamo dokumentu kārtošanu,» uzsvēris Kings.

Svarīgākais