Astrologs Andris Račs zvaigznes tagad pētīs pa īstam

© Santa Raita

«Vienmēr esmu gribējis naktīs lūkoties zvaigžņotajās debesīs. Nu man ir pavisam «oficiāls iemesls» naktīs nebūt mājās,» saņemot dāvanā pavisam īstu teleskopu, smaidot saka pazīstamas astrologs Andris Račs.

Skolai - 30 gadu

«Tas bija 1993. gads, man bija trīsdesmit gadu, biju beidzis pirmo astroloģijas skolu Latvijā, krievu valodā - tā bija Maskavas astroloģijas akadēmijas filiāle Liepājā, kuru tolaik vadīja Liepājā dzīvojošā Anna Levicka, un es sāku savu praksi. Tajā pašā gadā Liepājā arī izveidojām Latvijā pirmo astroloģijas skolu ar apmācību latviešu valodā, bet no 1995. gada skola līdz pat šai dienai turpina aktīvi darboties Rīgā,» stāsta astrologs un skolas dibinātājs Andris Račs.

Skola sagatavo augstas klases astrologus - skolas absolventi veiksmīgi spēj nokārtot eksāmenu LAstrAs profesionāla astrologa sertifikāta saņemšanai, un no 177 sertificētajiem Latvijas astrologiem 103 ir pabeiguši «Andra Rača Astroloģijas skolu». Tas ir daudz, ņemot vērā, ka Latvijā ir ap 20 vietu, kurās apgūst astroloģiju. 

Mēģinot saskaitīt, cik studentu mācījušies viņa skolā, Andrim Račam sanāca ap diviem tūkstošiem, bet skolu pabeiguši vairāk nekā tūkstoš studentu.

Kas to visu tur augšā groza

Kad savā 60. dzimšanas dienā Andris Račs no saviem studentiem dāvanā saņēma zvaigzni, viņš neslēpa savu sajūsmu. «Kopš bērnības esmu lūkojies zvaigznēs un daudz par tām sapņojis. Nekad nebūtu iedomājies, ka tālu Strēlnieka zvaigznāja virzienā būs arī zvaigzne ar manu vārdu! Pirmais kurss man sagādāja ārkārtīgi priecīgu pārsteigumu, uzdāvinot man zvaigznes «Andris Racs» reģistrēšanu zvaigžņu reģistrā. Esmu ļoti, ļoti priecīgs!» viņš toreiz atzina sarunā ar »Vakara ziņām«.

Andris nekad pat nebija iedomājies, kur nu vēl teicis kādam, ka gribētu, lai viņa vārdā tiktu nosaukta zvaigzne, tāpēc studentu dāvinājums bija liels un saviļņojošs pārsteigums. «Es pat nevarēju iedomāties, ka kaut ko tādu varētu gribēt,» viņš smaidot piebilda. 

Astrologs skaidro, ka šo zvaigzni var ieraudzīt pēc reģistra numura interneta mājaslapā «Star-Register.eu» vai mobilajā aplikācijā, reģistrācijas numurs ir C1293EF74. Protams, viņš jau to apskatījies. «Nav super spoža, bet ir baigi smuki. Tagad ar aplikācijām viss ir ļoti vienkārši - pagriez tik telefonu pret debesīm, un visu var izpētīt. Protams, gribas jau redzēt arī pa īstam, bet man nav teleskopa. Ja kādreiz būs, tad varēšu pētīt ne tikai telefonā,» viņš noteica.

Nu studenti savam mīļajam pasniedzējam skolas jubilejā uzdāvināja arī teleskopu, kas viņam, protams, bija milzīgs pārsteigums. «Mani vienmēr ir ļoti interesējis, kas tur, zvaigžņotajās debesīs, notiek. Varbūt šādā veidā es atklāšu to noslēpumu, kas to visu tur augšā groza… Paldies no sirds!»

Svarīgākais