Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Mūziķi Arnis Mednis un Dainis Dobelnieks ir pateicīgi par atbalstu grūtā brīdī

© Publicitātes foto

Pēc trīs gadu piespiedu pauzes augustā norisinājās jau ceturtā «Fonda Līdzskaņa» sociāli radošā nometne – palīdzība tiem mūziķiem, kuri grūtos dzīves posmos ir «izkrituši» no mūzikas aprites.

Kopēja vienotības sajūta

«Kopābūšana un dziesmu radīšana «Fonda Līdzskaņa» nometnēs mūziķiem nav tikai «terapija» vien, tas ir arī reāls un taustāms ieguldījums palīdzības sniegšanā grūtībās nonākušajiem amata brāļiem un māsām: nometnes laikā mūziķi rada kvalitatīvas dziesmas, kuras pēcāk tiktu atskaņotas radiostacijās, publiskās vietās un straumētas, ļaujot par blakustiesībām saņemtajai atlīdzībai nonākt atpakaļ «Fondā Līdzskaņa», kur to atkal iegulda palīdzības sniegšanā,» stāsta dziedātāja Katrīna Dimanta, kura ļoti aktīvi piedalījusies gan šajā, gan divās iepriekšējās radošajās nometnēs.

«Fonda Līdzskaņa» vadītāja Liena Edvardsa lepojas, ka šogad nometnē bijuši vairāk nekā 30 mūziķi, palīdzot saviem grūtībās nonākušajiem kolēģiem: «Ir prieks, ka ar katru reizi mūziķu atsaucība un vēlme palīdzēt tikai aug!»

«Radošā nometne - tās ir kopējas domas, kopēja vienotības sajūta. Tajā mēs satiekamies un atgādinām viens otram, ka mēs esam,» uzsver mūziķis un komponists, «Fonda Līdzskaņa» valdes loceklis Kārlis Auzāns.

«Mūzika ir profesija, kas izdedzina cilvēkus. Lai tu būtu mākslinieks, tev ir jābūt ārpus komforta zonas, un tas ir smags ceļojums,» uzskata producents Kaspars Ansons, viens no nometnes dalībniekiem un «Fonda Līdzskaņa» atbalstītājiem. «Jebkuram mūziķim var gadīties brīdis, kad vajadzīgs atbalsts no apkārtējiem. Tādēļ ir forši, ka ir citi mūziķi, kuri atbalsta šajos grūtajos brīžos.»

Viss kaut kas var gadīties

«Fonds Līdzskaņa» cer, ka mūziķu sociāli radošo nometņu tradīcija turpināsies, tādēļ jau pavisam drīz, 8. oktobrī, visi mūzikas cienītāji, baudītāji un jebkurš vienkārši aktīvs cilvēks tiek aicināts uz jau otro mūziķu labdarības skrējienu «Pieliec plecu!» apkārt Māras dīķim Rīgā.

Pērn, pirmajā mūziķu labdarības skrējienā, dalībnieku samaksātā dalības maksa tika pilnībā novirzīta psiholoģiskās palīdzības sniegšanai mūziķiem, kam tāda bija nepieciešama. Šogad mērķis ir savākt līdzekļus nākamo mūziķu sociāli radošo nometņu organizēšanai. Pieteikties skrējienam var «Fonda Līdzskaņa» mājaslapā «lidzskana.lv», veicot mērķziedojumu - reģistrācijas maksu 10 eiro, kas pilnā apmērā tiks novirzīta mūziķu sociāli radošo nometņu organizēšanai.

«Man «Fonds Līdzskaņa» nozīmē ļoti daudz,» saka mūziķis un komponists Arnis Mednis. «Tāds fonds, kas palīdz mūziķiem, kuriem kaut kāds kreņķis gadījies, ir ļoti derīgs. Mūsdienās tas ir tik vērtīgi, jo cilvēkam viss kaut kas var gadīties.»

«Manā dzīvē bija ļoti grūts brīdis. Un tad palīdzīgu roku sniedza tieši «Fonds Līdzskaņa»,» saka leģendārās grupas «Eolika» solists Dainis Dobelnieks. «Tāpēc varu teikt: jā, «Fonds Līdzskaņa» ir nozīmīgs gan manā, gan, esmu pārliecināts, arī citu mūziķu, kam bijusi nepieciešama palīdzība, dzīvē. Tāpēc paldies par palīdzību man ļoti, ļoti sāpīgā dzīves mirklī, paldies par atbalstu, lai es atkal varētu iet publikas priekšā, būt uz skatuves, darīt darbu, kas man patīk. Un es šo darbu darīšu, kamēr vien klausītājiem būšu vajadzīgs un publikai patiks tas, ko es un mēs uz skatuves darām.»