Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Keišam galvenā loma vampīrkomēdijā

© Andrejs Strokins

Lucavsalā uzsākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas «Mūžības skartie» uzņemšana. Tā stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas.

Asiņu degustācijas Latvijas mazpilsētā

Viss mainās, kad pie Resnā ierodas vampīri Egons un Karloss, kuri viņu vēlas iesaukt savā «mūžības skarto» pasaulē. Galvenās lomas filmā atveido aktieri Andris Keišs, Ivars Krasts un Edgars Samītis.

Absurda komēdijas un vienlaikus šausmu filmas sižets risinās kādā Latvijas mazpilsētā, kur notiek vampīru komūnas saiets vecā siena šķūnī. Uz sanāksmi ieradies arī vampīru duo Egons (Ivars Krasts) un Karloss (Edgars Samītis), kuri tur klausās lekcijas, piedalās asiņu degustācijās un saņem nopietnu uzdevumu - komūnu papildināt ar jauniesaukto. Egons ar Karlosu par savu upuri izlozē pusmūža datorgīku Resno (Andris Keišs), kurš dzīvo treilerī, klausās podkāstus par nemirstību un seko līdzi izmaiņām kriptovalūtu tirgos. Vienpatis Resnais vēl nav gatavs saskarties ar īstu nemirstību un kļūt par vampīru, tāpēc Egonam ar Karlosu nāksies nopietni papūlēties, lai viņu iesauktu mūžības skarto komūnā, savukārt Resnajam turēšanās pretī savdabīgajam vampīru pārim izrādīsies nopietnākais izaicinājums viņa mūžā.

Komēdija ar sociālās satīras elementiem

Topošā filma iecerēta kā šausmu komēdija ar sociālās satīras elementiem. Režisoram Mārcim Lācim raksturīgajā stilistikā filma caur stāstu par vampīriem reflektēs par mūsdienu cilvēka tiekšanos pēc nemirstības un dzīves paildzināšanas, pašam neapjaušot, ko tas īsti nozīmē.

«Nemirstības tēmas un viss ap tām vienlaikus šķiet tikpat aizraujošs, cik muļķīgs un absurds. Kā pati dzīve. Un tāds būs šis kino,» saka režisors Mārcis Lācis.

«Filmā ir brīnišķīgs aktieru ansamblis, Latvijas kino neierasta vizuālā estētika un asprātīgs humors, kuru novērtēs arī tie skatītāji, kuriem vampīru filmas un šausmenes nav tie tuvākie žanri. Tā būs huligāniska ārthausa komēdija, kurā pazīstami vampīru sižetu elementi sasaucas ar mūsdienu sabiedrības iezīmēm,» papildina filmas producents Matīss Kaža.

Pārējās lomās: Inese Pudža, Armands Berģis un Artis Drozdovs; kinoekrāna debiju piedzīvos režisores Lindas Oltes dēls Miķelis Olte, kura loma pagaidām tiek turēta noslēpumā.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska. Vampīrkomēdijas «Mūžības skartie» pirmizrāde plānota 2024. gada rudenī.