"Framest" dziedātājs Mikus Abaroniņš: Pēdējie nepilni četri gadi man pagājuši "bērnu zīmē"

© NO MIKUS ABARONIŅA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Darba man ir pilnas rokas, un, iespējams, uz pavasari vai nākamajā vasarā man būs sava soloprogramma,» saka mūziķis, vokālās grupas «Framest» dziedātājs Mikus Abaroniņš. 26. augustā viņš svinēja savu 35. dzimšanas dienu.

«Tā kā mana dzimšanas diena ir vasaras izskaņā, daudzu gadu garumā biju ieradis to svinēt diezgan plaši - ielūgt viesus uz pikniku dārzā, ar gaļas cepšanu, un vienmēr pats arī stāvēju pie grila. Gadiem ejot, satikšanās ar draugiem kļūst arvien retāka, un dzimšanas diena ir iemesls, lai atkal satiktos un paskatītos, kā bērni aug,» saka Mikus Abaroniņš, trīs bērnu tētis. Pērnā gada decembrī viņa ģimene kļuva par diviem brašiem puikām bagātāka - lielajai māsai Rasai, kurai septembrī būs četri gadi, pievienojās dvīņubrālīši Krišjānis un Miķelis.

Jubilārs atklāj, ka šajā reizē plaša svētku programma dārzā netika plānota - savā dzimšanas dienā viņš bija kopā tikai ar pašiem tuvākajiem, bet nākamajā dienā kopā ar četriem labākajiem draugiem spēlēja golfu.

«Pēdējie nepilni četri gadi man pagājuši «bērnu zīmē», tādā «ņigu ņegu» ar bēbīšiem. Un, tā kā laika paliek arvien mazāk, es kļūstu arvien produktīvāks,» secina Mikus, atklājot, ka šis gads viņam ir īpašs ar to, ka viņš ierakstījis savu pirmo solo albumu, kas nāks klajā jau šajā rudenī.

«Tā ir iepriekš radīta mūzika, kuras autors ir Zigmars Liepiņš. Esmu izvēlējies man pašam ļoti tuvas un, manuprāt, nepelnīti aizmirstas dziesmas. Jau esmu tās iedziedājis, vēl tikai jāsaliek punkti uz «i»,» saka dziedātājs. Viena dziesma no gaidāmā albuma - «Ledus zieds» - jau pavasarī nodota klausītāju vērtējumam.

Mūziķis stāsta: kopš viņš kļuvis par tēti, viņa radošā darbība saistās ar bērnu un jauniešu auditoriju - ar projektu «Latvijas skolas soma», kur Mikus, kā pats saka, nu jau ir iekšā līdz elkoņiem.

«Kopā ar māsu Artu mēs radām saturu skolēniem - izzinošas koncertlekcijas par un ap Latviju. Par Latvijas kultūru, par Latvijas cilvēkiem - ar vēstījumu, ka mēs esam ārkārtīgi bagāti ar to, kas mums ir, ka Latvija ir lieliska vieta, kur būt un kur gūt panākumus. Es tā tiešām arī domāju, ka esam ļoti īpaša maza nācija. Mēs braucam pie skolēniem visā Latvijā, un arī jaunajā mācību gadā mums būs ap simt koncertu,» stāsta Mikus, atklājot, ka jaunais mācību gads viņam iesāksies ar koncertu 1. septembrī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā.

Dzimšanas dienā jubilāram novēliet turpināt uzņemto kursu un iet pretim saviem mērķiem. «Mērķi man ir absolūti skaidri, tāpēc galvenais ir saglabāt mieru, trenēt prātu, lai varētu būt «šeit un tagad», būt par labu cilvēku un - rūpēties par savu ģimeni.»

Svarīgākais