Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Osokins lepns par Latvijas cilvēkiem

© Publicitātes foto

Šovasar izskanējušajā Osokina Brīvības festivālā no pasākumu biļešu ieņēmumiem un skatītāju ziedojumiem Ukrainas atbalstam savākti 32 608,45 eiro.

Nesen uz Ukrainu ceļā pavadīts kārtējais konvojs ar iedzīvotājiem un karavīriem nepieciešamajām precēm, no kurām daļa iegādātas par festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem, un šobrīd tiek organizēta pārējās palīdzības piegāde.

«Kad uzsākām šīs labdarības akcijas, mēs nevarējām iedomāties, cik jaudīgas tās izdosies un cik daudz cilvēku tām pievienosies! Mums ir svarīga un svinīga katra reize, kad uz Ukrainu dodas konvojs ar iegādātām lietām karavīriem un Ukrainas iedzīvotājiem, un īsts lepnums par Latvijas cilvēkiem, kuri tik pašaizliedzīgi atbalstījuši Ukrainu pusotra gada garumā,» saka pianists, Osokina Brīvības festivāla dibinātājs un radošais direktors Andrejs Osokins. Viņš uzsver, ka ikviens ziedojums glābj dzīvības un palīdz tiem, kuriem ir visgrūtāk Krievijas agresijas izraisītā kara dēļ.

«Es ticu, ka katrs ziedojums, katra darbība Ukrainas atbalstam tuvina tās uzvaru, kas būs arī visas Eiropas uzvara pār ļaunumu. Esmu pateicīgs ikvienam festivāla dalībniekam, atbalstītājam un visiem ziedotājiem, jo kopā mēs varam panākt daudz vairāk nekā vienatnē un kopā mēs varam sajust viens otra plecu, atbalstu un sirds siltumu,» uzskata Andrejs Osokins.

Šogad notika jau ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas, turpinoties postošajam karam, otro gadu veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Par ziedojumu summu sadarbībā ar «Ziedot.lv», Ukrainas vēstniecību Latvijā, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederāciju «Viche», biedrību «Tavi draugi» un «Biļešu paradīzi» nodrošināta humānā, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzība kara un plūdu plosītajās teritorijās Ukrainā. Par šiem līdzekļiem iegādātas un ar vairākiem konvojiem Ukrainā jau nogādātas divas apvidus automašīnas, drons, termovizori, aizsargbrilles, aizsargcimdi, mugursomas, maltīšu komplekti un pārtika Ukrainas karavīriem, ukraiņiem nepieciešamās higiēnas preces, barība, medikamenti un dažādas noderīgas lietas mājdzīvniekiem savvaļas un ievainoto dzīvnieku patversmē Dnipro «Pegas». Drīzumā uz Ukrainu tiks vests arī tehniskais aprīkojums un citas ukraiņiem un karavīriem akūti nepieciešamas preces, nogādājot tās kara hospitāļiem, rehabilitācijas centriem un citviet.

Festivāla radošā komanda izsaka vislielāko pateicību festivāla dalībniekiem, ziedotājiem un atbalstītājiem.