VAKARA ZIŅAS. Valdis Zilveris: Man nepatīk svinēt savas dzimšanas dienas, tas ir tikai datums

© NO VALDA ZILVERA PERSONISKĀ ARHĪVA

«Savā dzimšanas dienā man patīk pabūt klusumā, apdomāt padarīto un ieskicēt nākotnes plānus,» saka komponists un «Radioteātra» skaņu režisors Valdis Zilveris. 28. jūlijā viņš svinēja savus 60. šūpuļsvētkus.

«Man nepatīk svinēt savas dzimšanas dienas, tas ir tikai datums. Protams, man patīk svētki un patīk ballēties kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem, bet savā dzimšanas dienā patīk būt klusumā - aizmukt pie jūras un uzņemt jūras enerģētiku un spēku,» saka Valdis Zilveris.

«Man svarīgs ir nepārtraukts radošais process, un nav svarīgi, kāds ir datums, ir vai nav kāda jubileja,» saka komponists. Viņš gan nenoliedz, ka apaļās jubilejas ir zināms atskaites punkts, «robežsvītriņa, kas ir jāizjūt un jāapdomā», bet šī atskaite ir vairāk personiska. Savā dzimšanas dienā jubilārs bija darbā Latvijas Radio, kur jau gadu viņš ir «Radioteātra» skaņu režisors.

Valdis Zilveris atklāj, ka šobrīd «Radioteātrī» notiek ļoti interesants darba process, kura galarezultāts noteikti radīs plašu un pozitīvu rezonansi. «Mūsu priekšniecei Mārai Eglītei radās brīnišķīga ideja - lai mūsu hokeja izlases spēlētāji, bronzas medaļnieki, ierunā «Vakara pasaciņas». Un man ir tā laime tagad strādāt ar Latvijas izlases hokejistiem, iepazīties ar viņiem «dzīvajā»! Paturēt rokās bronzas medaļas… Jā, viņi uz Radio nāk ar medaļām. Un es esmu pārsteigts, cik interesanti un brīnišķīgi cilvēki ir mūsu hokejisti!» sajūsmināti stāsta jubilārs. Viņš visām «Vakara pasaciņām», kas kopskaitā būs 15, rakstīs mūziku. «Māra Eglīte aktīvi strādā ar hokejistiem, un es brīnos, cik viņi ir paklausīgi skolnieki. Jau divpadsmit pasakas esam ierakstījuši, tur būs šedevri! Esmu pārliecināts, ka interesanti būs ne tikai mazajiem, bet arī lielajiem,» saka komponists.

«Vakara pasaciņas» savu pirmatskaņojumu piedzīvos novembrī, uz mūsu valsts svētkiem.

«Esmu laimīgs strādāt Latvijas Radio, te ir ļoti radoša un harmoniska gaisotne. Brīnišķīgs kolektīvs!» saka Valdis Zilveris, kurš daudzu gadu garumā pildīja Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītāja pienākumus. «Teātri jau neesmu pazaudējis, radio teātris tas pats teātris vien ir, tikai citā formātā,» viņš smaidot piebilst.

Svarīgākais